Marcus Ericsson bjöd Henrik Lundqvist på fartupplevelse i Porsche 911 GT3 RS

Mitt under STCC-deltävlingen i Karlskoga bjöds publiken på ett riktigt kändismöte i en Porsche 911 GT3 RS. I pausen efter första racet i Porsche Carrera Cup Scandinavia fick nämligen NHL-målvakten Henrik Lundqvist möjlighet att åka med Formel 1-föraren Marcus Ericsson.
– En häftig upplevelse, konstaterade Lundqvist efter några snabba varv på banan.

Under söndagen var både Marcus Ericsson och Henrik Lundqvist inbjudna till säsongens femte deltävling i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
Mellan autografskrivande och besök hos några av Porsche-teamen fick de semestrande idrottsstjärnorna möjlighet att bekanta sig lite med banan. Det blev några varv i en Porsche 911 GT3 RS. Ericsson körde, Lundqvist satt bredvid.
– Jag har åkt med några gånger i tävlingsbil tidigare så känslan kändes igen. Det är sådana krafter i svängarna och inbromsningarna. Jag gillar det, jag gillar det riktigt mycket, sa en glad Lundqvist, som tidigare haft möjlighet att åka med Nascar-föraren och Jeff Gordon och svenske DTM-stjärnan Mattias Ekström.

Någon rädsla kände inte New York Rangers-målvakten när Ericsson tog i bakom ratten på Gelleråsbanan.
– Nej, någonstans överlämnar man sig själv. Man litar fullständigt på den som sitter bredvid. Hade det varit någon annan än Marcus så hade jag nog inte känt så. Han är ett fullblodsproffs vilket innebär att man kan slappna av och njuta på ett annat sätt.

Henrik Lundqvist var imponerad över hur Ericsson hanterade bilen på den tekniskt krävande banan utanför Karlskoga. Att köra runt med Henrik Lundqvist i högerstolen var minst lika stort för Ericsson.
– Stämmer. Jag var hockeymålvakt tills jag var 15 år och hade Henke som idol. Men jag var inte lika snabb i plocken som han är, berättar Ericsson.
Nästa fråga är given: Vem utan er är mest starstruck just nu?
– Det är nog jag, säger Formel 1-stjärnan och skrattar gott.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda