Mangs och Rantzow testsnabbast i Karlskoga

Jocke Mangs var snabbast i fredagens första test i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Gelleråsbanan utanför Karlskoga. I eftermiddagspasset, som avgjordes i regn, klockades Lars-Bertil Rantzow för bästa tid.

Jocke Mangs har kvar tempot från Falkenberg. Han var snabbast på fredagens första testpass i Karlskoga. Team bennys-föraren klockades för 1.05,278 vilket var 68 hundradelar bättre än Robin Hansson, Fragus BR Motorsport.
Trea var mästerskapsledande Fredrik Larsson (1.05,528), teamkompis till Mangs, och bakom honom placerade sig i nämnd ordning Lukas Sundahl (+ 0,506), Henric Skoog (+ 0,549), Lars-Bertil Rantzow (+ 0,670) och Philip Morin (+ 0,823).

Lars-Bertil Rantzow var snabbast på det andra passet, som inleddes i duggregn. Tilltagande nederbörd tvingade samtliga i depå för byte till regndäck redan efter 12 minuter.
Kvickast bakom Rantzow på slicks var Henric Skoog (+ 0,291) närmast följd av Fredrik Larsson (+ 0,467) och Oscar Palm (+ 0,603), Lukas Sundahl (+ 0,610).
Jocke Mangs fick nöja sig med sjätte plats (+ 0,683) och tio-i-topp-listan avslutades av Robin Hansson (+ 0,824), Pontus Fredricsson (+ 0,941), Philip Morin (+ 0,944) och Mats ”Snickar-Matte” Karlsson (+ 1,089).
I GT3 Cup Challenge toppade Thomas Solberg förmiddagens pass före Peter Eriksson och Robin Sundkvist. I det andra var Sundkvist snabbast före Solberg. Eriksson hamnade utanför banan på grund av en trasig bärarm under det första passet och kom därför inte till start i det andra. Han reparerade.

I morgon, lördag, avgörs kvalet kl 12.05 och på söndag är det race kl 12.00 och 15.25.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda