”Snickar-Matte” 15:e man på Hungaroring

”Snickar-Matte” Karlsson lyckades bäst av förartrion från Porsche Carrera Cup Scandinavia när Porsche Mobil1 Supercup avgjordes på Hungaroring utanför Budapest. Karlsson, som startade från 20:e ruta, flaggades av som 15:e man i racet.

För Lukas Sundahl, som imponerade i kvalet med en tid bara + 1,642 sekunder från täten, blev racet kort. Redan i den första kurvan blev han påkörd bakifrån och tvingades bryta. Stor besvikelsen i Sundahl Racing givetvis även om skadorna på bilen begränsades till höger fram.

För Anssi-Jukka Kasi blev det bara träning och kval den här gången. Dessvärre klarade han inte 107-procentsreglen för att få starta i racet, men finländaren är redan sugen på revansch och vill till Ungern igen nästa säsong.

Racet vanns av Sven Müller, som därmed tog sin tredje raka seger i mästerskapet. Müller, som setts som förarcoach till Magnus Öhman i Porsche Carrera Cup Scandinavia vid flera tillfällen under försäsongen, toppar också tabellen.

Norske Dennis Olsen, gästförare precis som Karlsson, Sundahl och Kasi, slutade på en finfin sjätteplats och hans landsman Roar Lindland noterades för personbästa i Supercupen med en niondeplats.

Startkraschen, där bland annat Sundahl var inblandad, gjorde att inledningen på racet genomfördes bakom säkerhetsbil.
– Totalt blev det åtta racevarv, vilket självklart var i minsta laget, säger ”Snickar-Matte”, som hade en tuff och publikfriande kamp med Santiago Creel.
– En rolig duell som slutade med att han stängde mig. Det blev kontakt, framvagnen fick sig en törn och de sista varven var min bil ordentligt understyrd.
Creel bestraffades med tidstillägg för stängningen av svensken.

Nu vänder den skandinaviska Porsche Carrera Cup-trion hemåt igen. Nästa deltävling avgörs på Gelleråsen 13-14 augusti.
– Resan till Ungern har varit äventyrligt, utvecklande och framförallt fantastisk rolig, säger ”Snickar-Matte”.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda