Racing med Formel 1 väntar Porsche Carrera Cup-trio

När andra tar semester packar en trio Porsche Carrera Cup-förare trailern och styr kosan söder ut. 22-24 juli tävlar ”Snickar-Matte” Karlsson, Lukas Sundahl och Anssi-Jukka Kasi ihop med Formel 1 på Hungaroring i Ungern.
Den skandinaviska trion ska köra Porsche Mobil1 Supercup som gästförare i den populära GP-tävlingen.

Tidigt i våras erbjöd Porsche Mobil1 Supercup förarna i skandinaviska Porsche Carrera Cup att köra deltävlingen på Hungaroring utanför Budapest. Tre platser till ett bra pris ställdes till förfogande. TV-profilen ”Snickar-Matte” Karlsson var inte sen att nappa på erbjudandet.
– Jag tävlade i Supercupen på Hungaroring redan 2012. Det var två tuffa race i närmare 40 graders värme, men jag ser verkligen fram emot tävla där igen. Det ska bli fränt, roligt, säger ”Snickar-Matte”.
2012 hyrde Karlsson in sig i tyska MRS GT-Racing och var han ensam förare från den skandinaviska serien. I år kör han för eget team, Cirkus Karlsson Racing, och får sällskap av två kollegor, Lukas Sundahl och finländaren Anssi-Jukka Kasi.
– Att tävla i Supercupen på Hungaroring ska bli väldigt spännande. Det blir nog säsongens höjdpunkt, säger Lukas som tävlar för familjeteamet Sundahl Racing Team.
Lukas är en av flera unga, snabba förare i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Han tillhör redan toppskiktet i mästerskapet och ser Supercupprojektet i första hand som en utvecklingsresa.
– Min målsättning med starten är att lära mig så mycket som möjligt. Banan, tempot, hur allt går till på en tävling på den här nivån. Jag tror att jag kan lära mig extremt mycket, säger han.

Anssi-Jukka Kasi brukar vara på plats på Formel 1 i Budapest.
– Jag har sett tävlingen som åskådare flera gånger och hade beställt resa även i år när jag inför vår deltävling i Falkenberg blev erbjudan att ta Porsche Carrera Cups tredje plats i tävlingen.
Det var ett avhopp som gjorde det möjligt för Kasi att ta klivet från läktaren och ut på banan. Han tvekade inte när erbjudandet kom.
– Nej, det här är en unik möjlighet som man kanske bara får en gång i livet.

Den skandinaviska trion får räkna med tuff konkurrens i Porsche Mobil1 Supercup, som kör test fredag, kvalar lördag och kör race innan Formel 1 på söndag. Karlsson, Sundahl och Kasi blir emellertid inte de enda i startfältet med koppling till Porsche Carrera Cup Scandinavia.
Bland annat ser ”Snickar-Matte” fram emot att få möta – och försöka besegra – sin gamle förarkollega i Flash Engineering, norrmannen Roar Lindland.

Porsche-racet visas på Viasat kl 11.30 på söndag.

Se filmen där ”Snickar-Matte”, Sundahl och Kasi uttalar sig inför resan: https://www.youtube.com/watch?v=DmmC6rSWk3o

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda