Awards till Mangs, Larsson och Palm

Jocke Mangs var kvaletta, Oscar Palm vann stenhård duell om att bli bäste poängplockare och i kampen om en klocka för snabbaste varv förstärkte Fredrik Larsson sin ledning i tabellen.
Där har ni en snabb sammanfattning av Mobil1 Pole Award, Michelin Points Award och Chopard Fastest Lap Award från Porsche Carrera Cup Scandinavia i Falkenberg.

Vi börjar med Mobil1 Pole Award där snabbaste förare i kvalet kan kvittera ut en låda motorolja. Jocke Mangs var i topp för första gången den här säsongen. Team bennys-föraren var snabbast i Q1, en tid som också räckte till pole position i det andra racet eftersom Q2 aldrig kördes på grund av Johan Anderssons krasch.

Från pole position vann sedan Mangs det andra heatet. På väg mot den efterlängtade triumfen klockades han för racets snabbaste varv och tog därmed ett kliv in på listan över mästerskapets snabbaste förare. Den som har flest snabbaste varv vid säsongens slut kommer att kvittera ut en prestigefull Chopard-klocka ur kollektionen ”Classic Racing”.
Just nu ligger Fredrik Larsson bäst till. Mangs teamkompis var snabbast i det första heatet i Falkenberg och är nu bokförd för fyra snabbaste varv hittills den här säsongen.

Om det var enkelt att lokalisera segrarna i Mobil1 Pole Award och Chopard Fastest Lap Award var det betydligt knivigare att utse en segrare i Michelin Points Award. Där kan den förare som samlat flest poäng under en tävlingshelg kvittera ut fyra nya slicks från Michelin. Michelin Points Award kan bara vinnas en gång under en och samma säsong.

Det blev en stenhård fight i Falkenberg. Efteråt visade det sig nämligen att en trio förare samlat lika många poäng, 32 stycken: Henric Skoog, PFI Racing (16+16), Robin Hanson, Fragus BR Motorsport (18+14) och Oscar Palm, Fragus BR Motorsport (14+18). Bäst resultat i det senaste/sista racet används av tradition för att skilja jämna förare åt inom racingen. Porsche Carrera Cup Scandinavia hyllar den principen även i det här fallet varför Palm därför kan kvittera ut fyra nya slicks inför nästa deltävling, som avgörs i Karlskoga i mitten på augusti.
Hansson, som varit nära den här utmärkelsen flera gånger i år, och Skoog får ta nya tag.

Statistik Mobil1 Pole Award 2016
Skövde: Philip Morin, Cirkus Karlsson Racing (991)
Skövde: Johan Andersson, PFI Racing (997)
Mantorp: Fredrik Larsson, bennys
Anderstorp: Philip Morin, Cirkus Karlsson Racing
Falkenberg: Jocke Mangs, bennys

Chopard Fastest Lap Award 2016 efter fyra deltävlingar.
4 st snabbaste varv: Fredrik Larsson, bennys
2 st snabbaste varv: Philip Morin, Cirkus Karlsson Racing
1 st snabbaste varv: Robin Hansson, Fragus BR Motorsport och Jocke Mangs, bennys

Statistik Michelin Points Award 2016
Skövde: Philip Morin, Cirkus Karlsson Racing (991), 41 poäng
Johan Andersson, PFI Racing (997), 43 poäng
Mantorp: Jocke Mangs, bennys (991), 36 poäng
Anderstorp: Fredrik Larsson, bennys (991), 40 poäng
Falkenberg: Oscar Palm, Fragus BR Motorsport (991), 32 poäng

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda