Segertrion utmanas – fler vill vinna i Porsche Carrera Cup

Förra säsongen vann Johan Kristoffersson alla race i Porsche Carrera Cup Scandinavia. I år har vi redan sett tre olika vinnare. Blir det en fjärde på Anderstorp Raceway i helgen? Segersugna kandidater saknas inte.

Fredrik Larsson, Philip Morin och Robin Hansson. Där ni trion som stått överst på prispallen i de två inledande deltävlingarna i Porsche Carrera Cup. Larsson har till och med två segrar och toppar mästerskapet inför helgens övningar på den gamla Formel 1-banan i Småland.
Topptrion från team bennys, Cirkus Karlsson Racing respektive Fragus BR Motorsport får bära favoritskapet även på Anderstorp Raceway. Men de kommer att utmanas. Det finns många förare med segerpotential i det stora startfältet.
Hetast hittills, av de som ännu inte vunnit, känns Jocke Mangs, teamkompis med Fredrik Larsson i team bennys. Mangs, var tvåa i båda racen på Mantorp Park senast och är trea i tabellen bakom Larsson och Morin.
– Det klart att jag vill vinna race. Jag försökte och var nära några gånger i fjol, säger Mangs och tillägger:
– Men om jag får välja står jag hellre överst på prispallen när säsongen ska summeras.
För Jocke Mangs hägrar uppenbarligen en ny cuptitel. Han har redan två – 2008 och 2009.

En annan, tidigare Carrera Cup-mästare med hög kapacitet är Oscar Palm. Efter att ha fått premiären förstörd kom han tillbaka starkt på Mantorp Park. Palm, som är teamkompis med Robin Hansson, kvalade som tvåa och blev trea och femma i de båda racen. Till Anderstorp åker han med bra självförtroende av ytterligare ett skäl. Han var snabbast av alla på den officiella testen i Anderstorp i april månad.
– Testet var bra. Vi skruvade inte så mycket på bilen utan fokuserade mest på min körning och i slutet på dagen hittade vi en bra känsla. Att jag hade bästa tid då påverkar självförtroendet nu när vi återvänder till Anderstorp, säger Palm.

Nykomlingen Henric Skoog från Torshälla-teamet PFI Racing är en annan segerkandidat. Visserligen var han inte riktigt med i topp på Mantorp Park, men känslan från den succéfyllda premiären i Skövde har han kvar. Då slog ”Henke” till med dubbla tredjeplatser. Trea blev också hans facit när teamen testade på Anderstorp Raceway. I tabellen parkerar Henric Skoog på fjärde plats, bara en enda poäng bakom Mangs.

Mästerskapsfemma i efter de två inledande deltävlingarna är Lukas Sundahl, smålänning precis som Oscar Palm. Växjöbaserade familjeteamet Sundahl Racing inledde säsongen med testseger i Karlskoga i mitten på april och har visat stabil form även efter det. Två fjärdeplatser är Sundahls bästa resultat hittills, men det är inget han är nöjd med. Sundahl vill upp på pallen, precis som under fjolårsfinalen på Ring Knutstorp där han var tvåa och trea.

Porsche i TV
STCC i Anderstorp, med bland annat Porsche Carrera Cup Scandinavia på programmet, visas både i SVT Play och i SVT1 söndag 19 juni. I den sistnämnda kanalen startar livesändningen kl 14.45 och håller på till kl 16.40.
Måndag 20 juni sammanfattas dessutom tävlingen i STCC Magasin i SVT2 kl 18.00-19.00.

Tidschema Porsche Carrera Cup Scandinavia, Anderstorp Raceway 18-19 juni.
Lördag 18 juni

Kl 11.15: Test
Kl 15.30: Kval, Q1
Kl 15.52: Kval, Q2
Söndag 19 juni
Kl 10.30: Race 1
Kl 15.25: Race 2

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda