Snickar-Matte på kryckor – vägrar ge upp Mantorp

”Snickar-Matte” Karlsson hoppar på kryckor efter kraschen i Porsche Carrera Cup-premiären i Skövde. Nu ska han bära ställning på sitt skadade knä i sex veckor, men vägrar ge upp tanken på en start på Mantorp Park den 26 maj.
– Än är det för tidigt att ropa nej när det gäller den tävlingen. Jag har ställt frågan till läkarna om jag inte kan köra med ställningen, berättar Matte.

Det var i det första heatet i premiären i Skövde i söndags som ”Snickar-Matte” råkade illa ut. Efter en sammanstötning med en annan förare brast något i framvagnen på Karlssons Porsche 911 GT3 Cup (991) och han for med våldsam kraft rakt in i muren runt banan. När han studsade ut blev han först påkörd av Magnus Öhman och därefter av Oscar Palm. Ingen utav dem hade någon möjlighet att undvika att kollidera med ”Snickar-Matte”.
Lite omtumlad tog sig Karlsson ur sin kraschade bil och kunde för egen maskin lämna banan. I depåområdet bekräftade han att han var oskadd.
Senare på dagen fick han emellertid ont i höger ben och vid hemkomsten till Stockholm på kvällen valde han att uppsöka sjukhus.
– På röntgen såg man en spricka i knäskålen, men för att få en tydligare bild av knät gjordes en skiktröntgen dagen därpå. Efter den kunde man konstatera att sprickan var en gammal skada, som jag inte ens visste att jag hade, och att problemet i stället var att kraschen i Skövde orsakat både en fraktur och en kompressionsskada, säger Matte.
Nu är han ordinerad vila och ska bära ställning för benet de närmaste sex veckorna.
– Jag får röra på knät, men ställningen gör att jag inte kan belasta det i sidled. När det gäller min medverkan på Mantorp Park får vi avvakta och se, men jag är optimistisk.
Oscar Palm, som var inblandad i Karlssons olycka, och Kenneth Pantzar, som kraschade mot muren i race två, kan lämna relativt lugnande besked om sitt respektive hälsoläge.
– Jag är lite mörbultad och har ont i nacke och rygg, men det går väl över snart hoppas jag, säger Palm.
Kenneth Pantzar hälsar:
– Jag var lite yr i måndags, men i dag, tisdag, känns det bättre.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda