Hansson och Palm i testtopp – siktar på revansch i kvällsracet på Mantorp Park

Poänglösa och med kraschade bilar i Skövde för snart fyra veckor sedan.
Etta och tvåa på onsdagens test på Mantorp Park.
Nu laddar Robin Hansson och Oscar Palm i Fragus BR Motorsport för revansch i torsdagens Porsche Carrera Cup-race på banan i Östergötland.
– Både jag och Robin kommer att gå all in i morgon, lovar Palm.

Dan före kvällsracet testade 17 Porsche Carrera Cup-förare på Mantorp Park. Fyra pass blev det, varav ett på torr bana. Det var också då Robin Hansson och Oscar Palm klockades för dagens bästa och näst bästa tid.
– På torrt kändes bilen jättebra, sa Palm som gärna ser att torsdagens båda tävlingsheat kommer att genomföras i samma förhållanden.

Både Palm och Hansson är självklart revanschsugna efter en premiär som gick helt i moll för båda. Hansson gjorde ett besök i muren redan på kvalet och Palm blev oskyldigt offer i en krasch i det första heatet. Noll poäng. Ridå.
Båda har höga ambitioner med sitt tävlande i Porsche Carrera Cup Scandinavia. I årets andra deltävling måste de leverera för att inte tappa kontakt med täten.
– Självklart är det viktigt att jag tar poäng på Mantorp Park, men lika lite som ett race avgörs i den första kurvan, lika lite avgörs ett mästerskap i den första deltävlingen, resonerar Hansson, som Porsche-debuterade på just Mantorp Park förra året.
Då utmanade han om segern i båda racen och satte verkligen färg på tävlingen. Några poäng räckte det emellertid inte till då. Det ska bli betydligt fler för både honom och Palm i morgon. Det är i alla fall tanken.
– Värdet av att ta poäng kommer inte att hindra varken mig eller Robin från att sikta mot fina pallplatser. Vi går all in, försäkrar Palm.

Fragus-duon får emellertid räkna med tuff konkurrens. Fredrik Larsson och Jocke Mangs i team bennys var långt fram på samtliga pass, Växjösonen Lukas Sundahl visade stabil form liksom mästerskapsledande Philip Morin.
– Det här var mina första varv på banan. Det kändes bra, även om det fattades lite på inställningarna på bilen. Men det hoppas vi få till i morgon, sa Morin, som kör för Cirkus Karlsson Racing.
Henric Skoog, som gjorde succé med två tredjeplatser i sin Porsche-debut i Sövde, återfanns en bit längre ner i resultatlistan.
– Det har gått både bra och dåligt i dag. Känslan i bilen har inte varit den rätta så vi har lite att fila på tills i morgon, konstaterade PFI Racing-föraren.

Snickar-Matte Karlsson, som var den som råkade värst ut i premiärkraschen i Skövde, var tillbaka på banan. I hyrd bil och med en skena för sitt skadade högerknä genomförde han tre av fyra pass.
– Jag stod över det sista, kände av knät lite, berättade Karlsson, som fick ägna mycket av dagen till att hitta rätt inställningar på bilen han hyrt.

I det 17 bilar stora startfältet återfanns bland annat Lars-Bertil Rantzow, veteranen från Båstad. Han gjorde comeback i bilen och imponerade. Speciellt i det sista passet på riktig blöt bana. Där var Rantzow tvåa bakom Robin Hansson.
– Kul att vara tillbaka i bilen, men någon start i morgon blir det inte. Anderstorp blir min första tävling den här säsongen och efter den kör jag resten utom Solvalla, berättade Rantzow.

Norrlänningen Anton Marklund gjorde också säsongens första varv i den Porsche 911 GT3 Cup som team bennys ska driva åt honom. Tyvärr blev testdagen förstörd på grund av en trasig packbox. Marklund fick några få varv på det första passet. När han kom ut på banan igen i det fjärde och sista regnade det rejält.
– Vi kör morgondagens test och sedan får vi utvärdera och bestämma oss för om vi ska fullfölja dagen eller inte, berättade han efteråt.

STCC-deltävlingen på Mantorp Park den 26 maj visas live i SVT Play kl 18.30-21.45. Dagen därpå summeras den i STCC Magasin i SVT2 kl 18.00-19.00.

Tidsschemat för Porsche Carrera Cup Scandinavia på Mantorp Park den 26 maj ser ut så här:
Kl 10.20: Test (30 min)
Kl 12.40: Kval, Q1 (17 min)
Kl 13.02: Kval, Q2 (8 min)
Kl 15.40: Race 1 (20 min)
Kl 20.25: Race 2 (15 min)

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda