Palm gör Hansson sällskap i Fragus BR Motorsport

Oscar Palm gör en nysatsning i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2016.
Fjolårets mästerskapstvåa ska representera Fragus BR Motorsport där han blir teamkompis med Robin Hansson.
– Det ska bli kul att köra ihop med Robin. Vi siktar båda seger, säger Palm.

Efter Lars-Bertil Rantzow är Oscar Palm den i årets startfält som har mest erfarenhet av Porsche Carrera Cup Scandinavia. År 2008 debuterade smålänningen som 16-åring och sedan dess har han har tävlat i klassen alla säsonger utom en.
På meritlistan har han bland annat tredjeplatsen 2012, cupsegern 2014 och fjolårets andraplats bakom Johan Kristoffersson.
Teamets båda bilar kommer att ha liknande design och Palm och Hansson kommer att dela på ingenjör, meriterade René Eder från Österrike.
Som förstemekaniker kommer Palm även i år att ha Hannes Moder, österrikare även han.
– Efter en lång vinter ser jag verkligen fram emot att få börja tävla igen. Det ska bli kul att köra i samma team som Hansson. Vi fungerar bra ihop och samarbetade redan lite i slutet på förra säsongen.
Både Palm och Hansson tillhör den grupp av förare som nämns som heta titelkandidater i förhandssnacket. Möjligheten att båda kommer att fightas i toppen är uppenbar och det ingen tvekan om att Fragus BR Motorsport kommer att förfoga över en av mästerskapets absolut starkaste föraruppställningar.

Årets startfält i Porsche Carrera Cup Scandinavia är inte spikat till hundra procent ännu. Några riktigt tunga namn väntar i kulisserna.
– Det går lite rykten och av det jag hört och sett hittills blir startfältet i år det bästa sedan 2011, första året med generation 2 av Porsche 911 GT3 Cup 997, säger Palm.
Det året vann Robin Rudholm knappt före Johan Kristoffersson och med Linus Ohlsson på tredje plats. Högt upp i tabellen placerade sig även starka förare som Roar Lindland, Daniel Haglöf, Philip Forsman och Palm själv – förstås.
– För att slå sig in bland de sju, åtta främsta i årets race kommer man att få kämpa. För att vinna mästerskapet gäller det att plocka så många pallplatser som möjligt och, inte minst, ta sig i mål på poängplats i varje race.
I fjol stod Palm på pallen efter åtta av 13 lopp och tog poäng i samtliga. Bara suveräne mästaren Johan Kristoffersson kunde visa upp ett bättre facit.
Kan Palm leverera en liknande placeringssvit i år är han troligtvis med och slåss om en ny medalj i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Bilder.
Foto: Jerry Karlgren/Jerker Johansson/STCC

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda