Jocke Mangs på ny titeljakt i Porsche Carrera Cup Scandinavia

Jocke Mangs är klar för Porsche Carrera Cup Scandinavia.
Fjolårets bronsmedaljör kör vidare för team bennys och hoppas kunna erövra sin tredje titel i mästerskapet.
Taktisk körning tror Mangs kommer att vara nyckeln till framgång i den tuffa konkurrens som klassen bjuder 2016.

Jocke Mangs vann Porsche Carrera Cup Scandinavia 2008 och 2009. I fjol gjorde han comeback i serien och slog sin omgående in i toppen och var tvåa i båda premiärracen i Skövde. Det blev åtta pallplatser på 13 lopp, ett fullt godkänt facit för den tidigare mästaren i det nystartade teamet.

Mangs utmanade om förstaplatsen i flera race, men blev utan seger och på grund av några nollor fick han nöja sig med tredje plats bakom Johan Kristoffersson och Oscar Palm.
– I fjol var det viktigare för mig att försöka vinna race än vilken slutplacering jag skulle få i mästerskapet. I år kommer jag att tänka på mästerskapet i första hand och agera utifrån det. Startfältet är vasst och det kommer att bli tufft att kvala topp tre och ta sig upp på pallen i racen. För den som vill vara med och konkurrera om segern blir det viktigt att köra taktiskt och ta så många poäng som möjligt, säger Mangs.

Länge var det oklart om det skulle bli någon racing alls den här säsongen för 34-åringen från Södertälje.
– Jag har mycket med mitt jobb, men Benny Larsson och Rolf Andersson lyckades övertala mig att fortsätta och jag är oerhört tacksam över på vilket sätt de ställer upp för mig, säger han.
Bakom ovan nämnda herrar döljer sig Bennys Gräv och Byggmästarna, företagen som driver teamet och satsningen.
Redan i fjol sa Jocke Mangs att ”Porsche Carrera Cup Scandinavia är det bästa man kan köra i Sverige om man vill ha likvärdiga möjligheter att vinna”. Det uttalandet står han fast vid och under 2016 hoppas han kunna få kliva upp överst på prispallen. Både efter enskilda race och när mästerskapet ska summeras.

Bilder.
Foto: Daniel Ahlgren/STCC

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda