Porsche Norge satsar på motorsport

Porsche Norge gör en långsiktig satsning på motorsport. Som ett första steg inleds ett samarbete med förarna Roar Lindland och Dennis Olsen samt med den norska Porsche-klubben, som 20-21 maj ska stå som värd för en deltävling i skandinaviska Porsche GT3 Cup Challenge.
– Motorsport är väldigt viktigt för Porsche internationellt med allt från unika Porsche-cuper till Le Mans. Vi vill vara mycket mer närvarande i motorsporten även i Norge, säger Morten Scheel, vd hos den norska Porsche-importören.

Som ett första steg i satsningen inleder Porsche Norge ett samarbete med Roar Lindland och Dennis Olsen, som båda kör Porsche internationellt. Olsen utsågs nyligen av Porsche Motorsport till officiell juniorförare och ska i år köra tyska Porsche Carrera Cup.
Lindland kommer att offentliggöra sina planer inom kort.
– Jag kan i alla fall säga så mycket att jag ska köra mycket Porsche, försäkrar Lindland, som är glad över att den norska importören nu följer Porsche Sveriges exempel och aktiverar sig i motorsporten och använder sig av den i sin marknadsstrategi.
– Att Porsche ska få en ännu tydligare koppling till norsk motorsport har jag velat bidra till, och jobbat målmedvetet för, säger Lindbland.

Både Lindland och Olsen ska under säsongen delta i olika Porsche-evenemang. Helgen 20-21 maj kommer båda att finnas på plats när Porsche-klubben, i samarbete med Porsche Norge, bjuder in till egen motorsportfestival på Rudskogen.
Det är ett arrangemang i vilket bland annat den norska Porsche-klassen ska köra race. Men för första gången ska det också arrangeras lopp i en officiell och internationell Porsche-klass på Rudskogen. Då kommer nämligen Porsche GT3 Cup Challenge Scandinavia på besök.

Thomas Johansson, sporting director för både Porsche Carrera Cup Scandinavia och Porsche GT3 Cup Challenge, är glad över den ökade motorsportsatsningen i Norge.
– Vi tycker det är perfekt med en deltävling i Norge och i GT3 Cup Challenge är det redan några norska förare som kör. GT3 Cup Challenge är i första hand för de lite äldre bilarna av 997-modellen, men vi kommer också att bjuda in förare med nyare 991, säger Johansson.

Porsche är synonymt med motorsport över hela världen och så hoppas Porsche Norge att det ska bli i Norge också.
– Motorsport finns i vårt DNA och därför är det naturligt att också vi satsar mer på motorsport här hemma nu när Porsche blivit en större aktör i Norge än tidigare. Det har aldrig sålts fler Porsche i Norge och nu vill vi bygga vår position tydligare inom motorsporten. Vi hoppas att ännu fler människor upptäcker vilka fantastiska bilar vi säljer och att banracing och motorsport är något som är nära förknippat med att äga en Porsche, säger Scheel.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda