Svensk racing lockar Kasi – kör Porsche Carrera Cup Scandinavia 2016

Dansk och norsk representation 2015.
I år blir det finländskt också i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Anssi-Jukka Kasi gör nämligen comeback på svenska racerbanor.
– Atmosfären, stora startfält och mycket publik lockar, säger 48-åringen från Vasa.

Anssi-Jukka Kasi – många känner säkert igen namnet. Finländaren har kört både Camaro Cup och Porsche Carrera Cup Scandinavia tidigare. Nu är han tillbaka i svensk racing med en ny Porsche 911 GT3 Cup (991, 2016), som 2014 års mästarteam, Steber Racing, ska driva.
– Det stämmer att jag skrivit kontrakt med Stefan Petterssons team. I Finland tävlar jag för Wasa GT3 Racing, men i Sverige kommer jag att representera Steber Racing, säger Kasi, som även har planer på att tävla på hemmaplan i sommar.
– Jag har kvar min 997 GT3 så kanske kör jag i finska GT3 Cup Challenge med den.
Anssi-Jukka Kasi utesluter heller inte att han får finländskt sällskap i skandinaviska Porsche Carrera Cup.
– Kanske kommer min teamkollega i Wasa GT3 Racing också att köra några deltävlingar i Sverige.

2015 slutade Anssi-Jukka Kasi på sjätte plats i finska GT3 Cup Challenge.
– Ett läroår och mitt första då jag bara körde Porsche. Året innan tävlade jag både i Porsche och Camaro. Det var inte så lätt att hoppa mellan bilarna då de är så annorlunda att köra, säger Kasi och tillägger:
– Nu satsar jag seriöst med den nya bilen och kommer att delta i samtliga deltävlingar i serien.

Som Kasi nämnde ingressvis trivs han med atmosfären i svensk racing. Han uppskattar de stora startfälten och det publika intresset.
– I Finland har vi ungefär tolv bilar i fälten och max 500 människor i publiken. Det är inte så bra känsla att köra då.

Kasi har många, goda minnen från sina tävlingsstarter i Sverige. Vilket är hans bästa?
– Det är från 2011 och min första Camaro Cup-tävling på Mantorp Park, som för övrigt är min favoritbana i Sverige. Det var 37 bilar på gridden, ingen decibelbegränsning och 25.000 människor i publiken. Det var kul.

Så många bilar eller åskådare blir det knappast på de svenska banorna i sommar, men Kasi ser ändå fram emot säsongen med stor entusiasm och hög ambition.
– Hoppas det är minst 25 bilar i startfältet. Då ska jag vara bland de åtta bästa, säger han.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda