Porsche Carrera Cup Scandinavia fortsätter växa

Biltransporten är på väg. I veckan levereras sex nya Porsche 911 GT3 Cup (991) till team och förare i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
Det får Raine Wermelin, chef Porsche Sverige, att tro på riktig stora startfält i årets mästerskap.
– Jag ser gärna 20 bilar på gridden. Det är ett ambitiöst men inte helt orimligt mål, säger han.

Det skandinaviska Porsche Carrera Cup-mästerskapet har de två senaste åren tilldelats 18 stycken Porsche 911 GT3 Cup (991). Tolv i fjol och ytterligare sex i år.
Alla har sålts.
– Klassen fortsätter att växa och eftersom fler visat konkret intresse försöker vi få fram fler bilar än de sex MY2016 som är sålda. Men med en stor, internationell efterfrågan på bilarna är det en tuff utmaning, säger Wermelin.

Av de som får hem en Porsche 911 GT3 Cup MY2016 i veckan har tre redan offentliggjorts: Henric Skoog, Kenneth Pantzar och Ingvar Mattsson.
Den sistnämnde var en av många som slog till när den första 991-modellen introducerades i mästerskapet 2015. Nu står snart efterföljaren i Mattssons racingverkstad.
– Heder åt de som köpte de första bilarna och trodde på den här satsningen från start. De skapade basen i det vi i dag ser resultatet av. Med några få undantag fortsätter de dessutom i klassen i år och det är det bästa betyg vi kan få, konstaterar Wermelin, som naturligtvis är glad över den positiva utveckling som genomsyrar Porsche Carrera Cup Scandinavia.
Några förklaringar till framgången är bland annat att Porsche Sverige skapat en affärsmodell som är attraktiv och att man involverat alla svenska Porsche Center i projektet.
– Vi är väldigt glada över status, men har faktiskt ytterligare fler bra namn på väg in i mästerskapet. Vi har långt gångna diskussioner med förare och team med konkreta planer.
Just därför tittar Wermelin på möjligheten att få hem fler bilar.

Bild.
Foto: Jerker Johansson/STCC

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda