Öhman imponerar – nya klassegrar i Dubai

Magnus Öhman fortsätter att imponera i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East. I den senaste deltävlingen, som avgjordes i Dubai, erövrade han säsongens femte och sjätte seger i bronsdivisionen.

Inför de två avslutande deltävlingarna är svensken tvåa i sin klass – trots att han stått över två race.
– Jag är åtta poäng efter Jaber Al Khalifa, som kört samtliga deltävlingar, men kan jag fortsätta leverera på den här nivån ska det kunna bli klasseger. Det är åtminstone min ambition, säger Öhman.
På Dubai Autodromo övertygade Öhman med snabb och stabil körning i både kval och race. Han noterades för varvtider i paritet med förarna i silverdivisionen.
– Det går fortare och fortare. Jag har utvecklat körningen, något som jag bland annat kan tacka mina förarcoacher i Lechner Racing för.
Med hjälp av bland annat dataanalyser och videotittande har Öhman hittat värdefull tid i sin Porsche 911 GT3 Cup (991). Redan nu har han planer på att anlita förarcoach även i Porsche Carrera Cup Scandinavia, som inleds i Skövde 30 apri-1 maj.
Men innan dess väntar ytterligare två deltävlingar i Middle East. 19 februari återvänder förarna till Dubai och 4-5 mars avslutas mästerskapet på Bahrain International Circuit.
Magnus Öhman vill fortsätta lägga segrar på hög. Lyckas han med det väntar guld i bronsdivisionen efter målflagg den 5 mars.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda