Ny bil och PT när mästerlige Pantzar satsar vidare i Porsche Carrera Cup Scandinavia

I onsdags köpte han en ny Porsche 911 GT3 Cup (991).
Dagen därpå skrev han kontrakt med en personlig tränare.
– Nu är det allvar, hälsar Kenneth Pantzar med ett leende inför sin tredje säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

I fjol vann stockholmaren Kenneth Pantzar Porsche Approved Cup i en 911 GT3 Cup (997). Sedan några dagar tillbaka är han lycklig ägare till en av de sex Porsche 991 (MY2016) som Porsche Sverige tilldelats inför årets säsong.
– Efter en härlig höst och vinter med seger i Approved Cup, prisutdelning i Tyskland och en lyckad debut i Dubai 24-timmars kändes det som ett naturligt steg att köpa ny bil och kliva upp i den högsta divisionen, säger Kenneth och tillägger entusiastiskt:
– Det går inte att lägga av nu. Tvärt om. Jag är eld och lågor och riktigt längtar till april månads tester och premiären i Skövde 30 april-1 maj.
Pantzar är så taggad att han till och med skrivit kontrakt med en PT, personlig tränare.
– I Dubai insåg jag att det inte hade skadat om jag varit bättre tränad. Framförallt kände jag att jag saknade lite styrka i rygg och bål. Nu gör jag en riktig satsning och det ska bli kul och se vad träningen kommer att ge för resultat.

På sig väg mot titeln i Porsche Approved Cup 2015 klassvann Pantzar tre race och stod på pallen vid tio tillfällen sammanlagt. Bästa placeringen totalt i Porsche Carrera Cup Scandinavia nådde han på Solvalla där han slutade på sjunde plats i ett av säsongens absolut bästa race. Inför hemmapubliken överraskade stockholmaren dessutom med tredje snabbaste varvtid under fredagens testpass.
– Så långt som till målsättning 2016 har jag inte kommit i mina förberedelser ännu, men självklart vill jag utvecklas som förare och plocka så många poäng som möjligt, säger han.
PFI Racing från Torshälla drev Pantzars Porsche 997 förra året. Det samarbetet får en fortsättning i år.
– Jag trivs otroligt bra med PFI Racing. De är duktiga och vi har roligt tillsammans. Dessutom ser jag verkligen fram emot att få samarbeta med Henric Skoog.
Skoog är het debutant i klassen och kommer närmast från Clio Cup där han blev mästare 2015. Även han kommer att köra ny Porsche 991 MY2016 i årets mästerskap.

Kenneth Pantzars vinnarbil från 2015 är till försäljning.
– Det finns intressenter på den och jag vill gärna att den stannar i Sverige. Kanske får vi se den i Porsche Approved Cup eller Porsche GT3 Cup Challenge i sommar.

Bilder.
Foto: Daniel Ahlgren/Jerry Karlgren/Jerker Johansson/STCC

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda