Porschestart i Dubai även för Pedersen

Kenneth Pantzar blir inte ensam förare från Porsche Carrera Cup Scandinavia i Dubai 24-timmars. Danska stjärnskottet Mikkel O Pedersen, fyra totalt i det skandinaviska mästerskapet 2015, har med kort varsel fått hoppa in i den Porsche GT3 Cup (991) som tyska MRS GT-Racing kommer till start med.

Mikkel O Pedersens medverkan i 24-timmarsracet på Dubai Autodrome kommer inte som någon jätteöverraskning. Den unge dansken har länge varit aktuell för en start, men inte för MRS GT-Racing. Han skulle i stället ha delat en Porsche 991 med bland annat Peter Høst Hansen i de båda danskarnas Carrera Cup-team, Norges Racing Team.
Det stora intresset för 24H Dubai, där bara 100 startande bilar tillåts, gjorde dessvärre att danskarna hamnade på reservplats åtta. Länge såg det ut som om båda skulle bli utan styrning, men så fick Mikkelsen erbjudandet från det tyska teamet och därmed var åtminstone hans start räddad.
Mikkel O Pedersen kommer att dela bil med japanerna Takizawa Tomoyuki och Yutaka Matsushima, Dylan Pereira från Luxemburg och hemmaföraren Nadir Zuhour.
Hela Norges Racing Team gör emellertid resan till Dubai för att heja fram såväl sin teamkompis som Kenneth Pantzar.

Norges Racing Team kommer fortlöpande att lägga ut information om Mikkel O Pedersen och bil #46 på Facebook

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda