Skandinavisk Carrera Cup-kvartett hyllades på Porsches galakväll

I lördags samlades världens främsta Porsche-förare i Tyskland. Galakvällen på Porsche Motorsport Centre i Weissach blev en festlig tillställning där en trio svenskar och en norrman konkurrerade om strålkastarljuset. På plats för att hyllas för säsongens prestationer var nämligen Johan Kristoffersson, Oscar Palm, Kenneth Pantzar och Geir Svendsen.

Till sin gala, officiellt benämnd Night Of Champions, bjuder Porsche Motorsport årligen in alla pristagare i världens samtliga Porsche-mästerskap. Till Sverige gick inbjudan till topp tre i Porsche Carrera Cup Scandinavia (Kristoffersson, Palm och Jocke Mangs), segraren i Porsche Approved Cup (Pantzar) och mästaren i Porsche GT3 Cup Challenge (Svendsen). Alla utom Mangs, som hade förhinder, fanns på plats i Tyskland där det skandinaviska Carrera Cup-mästerskapet även representerades av bland annat Raine Wermelin, chef Porsche Sverige och Thomas Johansson, sporting director Porsche Carrera Cup Scandinavia.

För samtliga mästerskapsvinnare arrangerade Porsche Motorsport för första gången även en Day Of Champions.
– Det var en guidad tur i Porsche Motorsports minst sagt imponerande anläggning. Bland annat fick vi möjlighet att se vindtunneln, utvecklingsavdelningen och Porsches racesimulator. Framförallt vindtunneln gjorde stort intryck på mig, berättar Johan Kristoffersson, årets mästare i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Dagarna innan den stora festen i Weissach deltog Thomas Johansson i en konferens för såväl Porsche Carrera Cup som Porsche GT3 Cup Challenge.
– På agendan stod bland annat redovisning, sammanfattning och, inte minst, nyheter inför framtiden. Bland annat förhandlar vi om starter i Porsche Mobil1 Supercup 2016, säger Johansson.

Mer om detta och andra nyheter kommer Porsche Carrera Cup Scandinavia att berätta om i samband med Bilsportgalan i Karlstad den 23 januari då ett informationsmöte är inbokat i Karlstad Congress Culture Centre.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda