Öhman går för klasseger i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East

Omfattande tester kommande helg, premiärrace nästa.
I dag flyger Magnus Öhman till Bahrain för sin andra säsong i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East.
– Jag blev trea totalt i min klass förra säsongen. Den här gången vill jag vinna, säger han.

Porsche GT3 Cup Challenge Middle East 2015/2016 inleds på Bahrain International Circuit den 19-21 november. Totalt omfattar mästerskapet sex deltävlingar på några av de bästa banorna i Mellanöstern. Två avgörs i Bahrain, två i Dubai och en vardera i Saudi Arabien och Abu Dhabi. Varje förare får tillgodoräkna sig sina fem bästa resultat.
– Även den här säsongen kommer jag att köra alla tävlingar utom en. Förra vintern tvingades jag stå över andra deltävlingen i Qatar sedan den fått nytt datum och därför kolliderade med ett annat åtagande jag hade. I år kommer jag att stå över den andra deltävlingen, som avgörs i Saudi Arabien, av politiska skäl, säger Öhman, som känns enormt taggad inför vad som väntar.
– Det ska bli roligt att få komma ner och köra igen. Den här helgen väntar omfattande tester lördag och söndag. Sedan blir det några semesterdagar innan vi testar igen på torsdag och därefter kör kval och race fredag, lördag.
Öhman kommer att tävla i en helt ny 911 GT3 Cup (991), vilket innebär att bilen han körde i Carrera Cup Scandinavia är till salu. Den nya bilen kommer att hanteras av ingenjör och mekaniker från Lechner Racing, som också driver mästerskapet.
I fjol deltog 18 förare från nio länder i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East.
– Enligt uppgift kommer det att bli något liknande i år, säger Öhman, som efter många fina resultat förra säsongen slutade på tolfte plats totalt och trea i bronsklassen.
Då var tanken med hans medverkan i första hand att få så mycket erfarenhet som möjligt av nya 991:an innan säsongen i Sverige. Den här gången har Öhman ambitioner på ytterligare ett plan.
– I år vill jag vinna min klass, slår han fast.

Öhman medger att hans medverkan i Middle East förra säsongen kanske gav mindre än han hade hoppats på innan. Det berodde i första hand på de stora skillnaderna mellan banorna där nere och de här hemma.
Det råder emellertid ingen tvekan om att Öhmans omfattande tävlande de senaste tolv månaderna gjort honom till en bättre och, inte minst, jämnare förare.
– Rent generellt har jag ökat farten och dessutom har jag blivit tuffare när det gäller att gå in där det är lite trångt. Men jag har fortfarande mycket att lära mig för att bli bättre på sprintracing. Bland annat vill jag bli snabbare över de inledande varven i racen. I Carrera Cup har jag haft en tendens att tappa i starten för att sedan köra jämnt med de förare som jag i första hand jämför mig med.
Under säsongen här hemma tog bland annat Magnus Öhman hjälp av erfarne Porsche-föraren Ola Nilsson. Eventuellt blir det en fortsättning på det samarbetet i GT3 Cup Challenge Middle East.
– Vi har pratat om att Ola skulle kunna fungera som förarcoach, men det förutsätter att Lechner driver två bilar i mästerskapet.
Därför finns det funderingar på att låta olika förare köra enskilda race i mästerskapet. Det här är en idé som bland annat Lars-Bertil Rantzow, Philip Morin, Oscar Palm och Robin Hansson visat intresse för. Ingenting är emellertid klart i dagsläget och någon ytterligare svensk i premiären ser det inte ut att bli, men kanske får Öhman sällskap senare i vinter.

Kalender Porsche GT3 Cup Challenge Middle East 2015/2016
19-21 november: Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain
4-5 december: Reem International Circuit, Saudi Arabien
22 januari: Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten
29-30 januari: Dubai Autodrome, Dubai, Förenade Arabemiraten
19 februari: Dubai Autodrome, Dubai, Förenade Arabemiraten
4-5 mars: Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain

Läs mer om GT3 Cup Challenge Middle East på mästerskapets hemsida.

 

 

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda