Svenskkvartett avslutar på Hockenheimring

Kommande helg avgörs sista deltävlingen i Porsche Carrera Cup Deutschland på Hockenheimring. Det blir en final med svenskt deltagande. Robin Hansson, Lars-Bertil Rantzow, Philip Morin och Magnus Öhman har nämligen alla valt att avsluta säsongen på tysk mark.

Porsche Carrera Cup Deutschland, supportklass till DTM, omfattar nio deltävlingar varav helgens race i Baden-Württemberg blir säsongens två sista.
Redan klar mästare är österrikaren Philipp Eng. Om andraplatsen kämpar Christian Engelhart, Tyskland och schweizaren Jeffrey Schmidt.
Den sistnämnde kör för ett av välkända Lechner Racings team i mästerskapet. Det är också ett av de som ska driva Philip Morins 991 GT3 Cup under helgen. I Porsche Carrera Cup Scandinavia avslutade den unge norrlänningen säsongen hos GP-Xperience.
Lars-Bertil Rantzows och Magnus Öhmans bilar drivs som vanligt av Mtech Competition och Hansson kör också för ordinarie team, Fragus BR Motorsport.
För Morin blir tävlingen i Tyskland den första på internationell mark som Porscheförare. Öhman, Rantzow och Hansson har varit med förr. Bland annat deltog alla tre i 24H Spa Support Race i somras. Hansson övertygade med en sjundeplats totalt och Rantzow slutade på andra plats i Kategori B.
– Jag trivs på Hockenheim som jag tycker är en rolig bana. Men hur det kommer att gå är svårt att svara på? Fråga mig igen efter lördagens kval, säger Hansson, som kört formelbil på den tyska banan vid två tillfällen tidigare i karriären, och som troligtvis kommer att tävla där igen nästa år.
– Vår plan för 2016 just nu är att jag ska köra Carrera Cup i Tyskland, men också delta i de race här hemma som inte krockar med det tyska mästerskapet.

Deltävling på Hockenheim inleds med en timmes träning på fredag. På lördag körs kval och det första av helgens race. Vid lunchtid på söndag avgörs det andra.

Tidsschema.
Fredag 16 oktober. 
Kl 13.30-14.30: Träning
Lördag 17 oktober. 
Kl 11.45-12.20: Kval
Kl 17.05-17.30: Race 1
Söndag 18 oktober
Kl 12.25-13.00: Race 2

Tävlingen livestreamas på porsche.com

För resultat – se här

Ytterligare en förare från det skandinaviska Carrera Cup-mästerskapet, Lukas Sundahl från Växjö, hade långt gångna planer på en start i Tyskland, men valde att stå över.

 

 

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda