Pedersen 16:e man i tuff Porsche Supercup-debut

Mikkel O Pedersen imponerade med en 16:e plats när han debuterade i Porsche Mobil 1 Supercup i Austin, Texas. Den unge dansken, som slutade fyra i Porsche Carrera Cup Scandinavia, fick verkligen känna på den internationella hetluften i sin Supercupdebut. Pedersen blev påkörd två gånger i racet, men lyckades ändå ta sig i mål.

Finalhelgen i Supercupen blev dessvärre förstörd på grund av kraftigt regn vilket bland annat innebar att det första av de båda racen blev inställt. Inte heller kvalet kunde genomföras på grund av vattenmassorna på banan.
Dessbättre blev vädret något bättre på söndag vilket gjorde att åtminstone det andra heatet kunde avgöras.
”Jag startade P19 och fick kämpa mig upp. Dessvärre blev jag påkörd redan på det första varvet med skadad styrning som resultat”, skriver Pedersen på facebook.
Men han kunde fortsätta och höll ett bra tempo innan den small igen några varv senare.
”Det var en riktigt hård påkörning och jag snurrade, men jag kunde köra vidare och kämpade mig haltande i mål på 16:e plats”.
Pedersen Supercup-debuterade för tyska Land Racing, som var nöjda med den unge danskens prestation. Med tanke på de speciella förutsättningar som rådde var 16:e plats i mål över förväntan.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda