Godkänd insats av svenskarna när Carrera Cup i Tyskland avslutades

De svenska Porche-förarna svarade för en fullt godkänd insats när de avslutade säsongen med finalen i Carrera Cup Deutschland på Hockenheimring.
– Ett tiotal förare i den tyska serien kör även Porsche Supercup. Konkurrensen är med andra ord stenhård och med tanke på det tycker jag våra killar skötte sig mycket bra, säger Thomas Johansson, sporting director för Porsche Carrera Cup Scandinavia, som följde tävlingarna på plats i Tyskland.

Av de svenska förarna lyckades Robin Hansson, Fragus BR Motorsport, bäst med en tolfte och en 14:e plats i de båda heaten till vilka han kvalade som 18:e och 19:e förare.
Philip Morin matchade Hansson tidsmässigt i både kval och race, men en felaktig start med ett drivetrough-straff som resultat, gjorde att han fick nöja sig med 20:e plats i det första racet. I det andra var han 15:e man, just bakom Hansson. Morins 991 GT3 Cup drevs av Lechner Racing vars toppförare Jeffrey Schmidt vann det första heatet och slutade tvåa bakom mästaren Philipp Eng i det andra.
Mtech Competition kom till start med både Magnus Öhman och Lars-Bertil Rantzow. Öhman fick placeringarna 23 och 21. Rantzow var något snabbare och erövrade med sina placeringar (21 och 20) dubbla tredjeplatser i Kategori B.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda