Drömchans för Pedersen – kör Porsche Supercup i USA

Mikkel O Pedersen kommer att köra Porsche Mobil 1 Supercup i Austin, USA 24-25 oktober.
Den unge dansken får chansen i tyska Land Motorsport i den sista deltävlingen i årets mästerskap.
– Det här är givetvis en fantastisk möjlighet för mig, konstaterar en närmast chockad Mikkel i telefon från Danmark.

Det var Jan Olesen i Pedersens team som kunde leverera den goda nyheten till den 19-årige dansken i söndags. Olesen fick ett telefonsamtal från Christian Land i Land Motorsport. Han undrade om Mikkel eventuellt var intresserad av att köra för dem i Porsche Mobil 1 Supercup i USA. En av deras ordinarie förare hade fått förhinder.
– När Jan hörde av sig till mig och berättade vad som hänt blev jag helt mållös, medger Pedersen, som fortfarande i måndags kväll inte riktigt hade hunnit smälta vilken möjlighet som erbjudits honom.
– Det här är enormt stort, men kommer också att bli tufft. Att få köra Porsche Supercup på Formel 1-banan i Austin blir något helt annat än vad jag är van vid, säger han.

Mikkel O Pedersen blev under säsongen Årets Rookie i Porsche Carrera Cup Scandinavia. På sin väg mot en slutgiltig fjärdeplats i mästerskapet erövrade han två pallplatser och visade prov på både snabbhet och mognad i sin körning.
När den skandinaviska serien skulle nominera en ung förare till Porsche Motorsports shoot-out var Pedersen ett givet val. Testen, som är ett första uttagningssteg i Porsche Motorsports Junior Programme, kördes på Lausitzring i Tyskland 5-6 oktober.
– Det var två givande och roliga dagar under vilka jag lärde mig otroligt mycket. All den erfarenhet jag fick med mig från Lausitzring tar jag med mig till USA.
Pedersen åker till Frankfurt på måndag där han sammanstrålar med teamet innan resan går vidare till USA.
– Men allt är fortfarande så nytt så vad som händer sedan har jag inte någon större koll på ännu. Men jag tror att jag får komma ut och testa banan för första gången på torsdag.
Gissa om han ser fram emot det?

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda