Premiärvinnare i Mobil1 Trophy på Solvalla

Johan Kristoffersson och Anders Conradzon var kvalbäst på Solvalla och tog därmed sina första inteckningar i Mobil1 Trophy, där förstapriset för pole position i Porsche Carrera Cup respektive Porsche Approved Cup självklart är motorolja från Mobil1.

Johan har varit nära bästa kvaltid tidigare, men inte riktigt lyckats få till det. På Solvalla såg emellertid mästerskapets store dominant till att radera ut den retliga nollan i statistiken.
Conradzon var kvaltvåa i Falkenberg, men tycker själv att just kval inte varit hans starka sida. På Solvalla slog han emellertid till. Och det ordentligt. Inte nog med att han var bäst av förarna i Approved Cup, där alla kör 997 GT3 Cup. Han var även fyra totalt!

Inför finalen på Ring Knutstorp toppar Jocke Mangs och Geir Svendsen de två kvalligorna med två respektive tre triumfer på sex försök. Svendsen kör inte finalen vilket gör det möjligt för mästerskapsledande Kenneth Pantzar, som har två segrar hittills, att kvittera.

Bland förarna som kör nya 911 GT3 Cup (991) är det en kvartett – Oscar Palm, Lars-Bertil Rantzow, Robin Hansson och Johan Kristoffersson – som har chans att kopiera Mangs prestation på två segrar när mästerskapet ska avslutas i Skåne.

Bilder.
Foto: Daniel Ahlgren/Jerry Karlgren/STCC

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda