Pedersen uttagen och Hansson nominerad till Porsche Motorsport shoot-out

Nu är det klart att Mikkel O Pedersen, 18 år, ska representera Porsche Carrera Cup Scandinavia i den shoot-out för unga förartalanger som Porsche Motorsport kommer att genomföras den 5-6 oktober.
Jämte dansken har ledningen för den skandinaviska serien dessutom valt att nominera Robin Hansson till ett av två wild card.

I sin strävan att hitta framtidens stjärnor har Porsche skapat Porsche Motorsport Junior Programme. Det är inom ramen för detta som Porsche årligen bjuder in de framgångsrikaste, unga förarna i lokala Carrera Cup-mästerskap runt om i världen. I potten finns bland annat officiell support från Porsche Motorsport kommande säsong.
I fjol vann Oscar Palm Carrera Cup Scandinavia och fick möjlighet att medverka på Porsches shoot-out som då avgjordes i Valencia. Förutom ett antal timmars körning på bana utvärderas bland annat varje förares förmåga att kommunicera med ingenjörer och mekaniker. Många andra moment bedöms också för att representanterna från Porsche Motorsport ska få en tydlig helhetsbild av de utvalda representanterna.
– Palm uppfyller även i år de kriterier som ställs på kandidaterna och hans namn har givetvis diskuterats inför året uttagning. Men eftersom Oscar fick chansen i fjol ville vi ge en ny förare möjligheten den här gången, säger Thomas Johanson, sporting director för Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Den föraren är alltså Mikkel O Pedersen från Struer på Jylland.
– Ända sedan jag bestämde mig för att tävla i Carrera Cup i Sverige har jag känt till den här möjligheten. Att ta en plats i Porsches shoot-out har därför varit ett av mina mål och beskedet att jag blivit uttagen är givetvis mycket glädjande, säger Pedersen.
Den unge dansken har imponerat stort under sin debutsäsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Han inledde i en Porsche 997 GT3 Cup i vilken han helt dominerade Porsche Approved Cup i de inledande två deltävlingarna. Jämte fyra raka segrar noterades han för en fjärde- och en tredjeplats totalt!
Steget över till en 991:a blev därför naturligt och sedan deltävlingen på Mantorp Park har han kört den nya bilen med stor framgång. Toppnoteringen hittills – inför finalen på Ring Knutstorp – är tredjeplatsen i det andra heatet i Karlskoga. På Solvalla senast slogs han om segern när han tyvärr tvingades ge upp med tekniska problem.
– Pedersen har verkligen visat framfötterna, både i 997 och 991. Med sin snabbhet och mogna körning har han överraskat på många under säsongen. Tyvärr hade han lite stolpe ut på Solvalla, annars hade han troligtvis tagit en pallplats till där, konstaterar Thomas Johansson.

Pedersen har inte varit ensam, framgångsrik tonåring i årets upplaga av Porsche Carrera Cup Scandinavia. Publiken har även haft nöjet att följa trion Lukas Sundahl, Robin Hansson och Philip Morin.
– Med så mycket talang i vårt mästerskap var det givet för oss att försöka få med ytterligare en förare. Sundahl och Morin fanns givetvis med i diskussionen, men de får stå på tillväxt. Valet föll till slut på Hansson, som har visat upp en blixtrande snabbhet i kombination med fantastiska omkörningar. Dessutom imponerade han stort med att bli sjua i ett internationellt Porsche-race på Spa i Belgien i somras, säger Johansson.

Om Hansson kommer att få en plats i shoot-outen avgör Porsche Motorsport.

Bilder.
Foto: Daniel Ahlgren/STCC

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda