Kristoffersson igen – Sundahl på pallen!

Johan Kristoffersson vann det inledande Porsche Carrera Cup-racet på Ring Knutstorp. Från pole position tog han ledningen och styrde sedan mot en säker seger.
Bakom slog Lukas Sundahl till med säsongens första pallplats. Han blev tvåa närmast följd av Jocke Mangs, Robin Hansson, Mikkel O Pedersen och Oscar Palm.

I Porsche Approved Cup hade Kenneth Pantzar en hel del tekniska problen, men tredjeplatsen bakom Anders Conradzon och Thomas Solberg räckte ändå för att han skulle säkra titeln.

– Starten och racet blev exakt så som jag ville ha det, konstaterade Johan Kristoffersson, som genom hela racet hade Lukas Sundahls gula 991 GT3 Cup i backspegeln.
Den unge Växjöföraren startade från tredje ruta och lyckades ta sig in bakom Johan i den första kurvan. Den placeringen höll han racet igenom.
– Jag hade rätt bra fart under hela loppet, men jag blev lite nervös när jag bromsade på mig ett par gånger. Ett tag var Mangs uppe i bakvingen, men efter varvningen som var kände jag att jag fick en ny lucka, sa en glad Sundahl.

Kenneth Pantzar torkade svetten ur pannan efter tredjeplatsen och den säkrade titeln i Porsche Approved Cup för 997-modellen av Porsche 911 GT3 Cup. Han var lättad och samtidigt lite skärrad.
– Elektroniken i bilen krånglade. Jag fick gashäng och hade problem att få i växlarna. Det var nära att jag inte ens tog mig i mål, sa han samtidigt som främste utmanaren om titeln, heatsegrande Anders Conradzon, sträckte fram höger hand och gratulerade till titeln.

Resultat
Porsche Carrera Cup Scandinavia, Heat 1, Ring Knutstorp 26 september.

1. Johan Kristoffersson, Kristoffersson Motorsport, 59.245
2. Lukas Sundahl, Sundahl Racing, + 3.931
3. Jocke Mangs, Bennys, + 5.252
4. Robin Hansson, Fragus BR Motorsport, + 6.686
5. Mikkel Overgaard Pedersen, —, + 7.921
6. Oscar Palm, GP Xperiences, + 7.959
7. Lars-Bertil Rantzow, Mtech Competition, + 16.549
8. Mats Karlsson, XL-Racing, + 22.120
9. Magnus Öhman, Mtech Competition, + 23.530
10. Anders Conradzon, —, + 24.151
11. Philip Morin, GP Xperiences, + 39.902
12. Håkan Ricknäs, —, + 1 Lap
13. Thomas Solberg, —, + 1 Lap
14. Kenneth Pantzar, PFI Racing, + 3 Laps
DNF. Johan Andersson, GP Xperiences, DNF

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda