Håkan Ricknäs gör comeback i Porsche Carrera Cup

Håkan Ricknäs är tillbaka i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Han har köpt Ingvar Mattssons 991 GT3 Cup och gör comeback i mästerskapet redan på Solvalla kommande helg.
– Passar bra eftersom det var just där som jag för tre år sedan gjorde min senaste tävling i mästerskapet, säger han.

Håkan Ricknäs, 54 år, är en erfaren racerförare. Han har många tävlingssäsonger i Carrera Cup bakom sig och har med framgång även kört Porsche i Swedish GT. För två veckor sedan vann han för övrigt GT4 i en Porsche 911 GT3 Cup (997) på Ring Knutstorp.
– Tur att jag hann säkra titeln redan i det första heatet i finalen för dagen därpå fick jag vattenplaning och skrotade bilen, berättar han.
Nu har KAK-föraren med postlådan i Ekerö kommun fått en annan Porsche, nya 991 GT3 Cup. Han har testat den på Mantorp Park, men på Solvalla blir det tävlingsdebut. Ricknaes Motorsport, som teamet heter, kommer att driva bilen själv med viss hjälp av mekaniker från Mattsson Fasteners. I depån hittar fansen nykomlingen hos team bennys.
– Ambitionen på Solvalla är i första hand att komma igenom heatet med hel bil.
Troligtvis kommer Ricknäs även att köra finalen på Ring Knutstorp om två veckor – liksom hela säsongen 2016. Eller?
– Det beror på hur det går och hur det känns, säger han.
Ricknäs, som blir den 21:e föraren i årets mästerskap, har varit sjua som bäst i Carrera Cup tidigare i karriären. Det var 2005 då Fredrik Ros, Nicklas Karlsson och Jan ”Flash” Nilsson toppade tabellen vid säsongens slut. En pallplats har det också blivit. Hittills.
– Det var 2006 i Falkenberg, minns han.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda