Michelin Award till Robin Hansson

Det var Robin Hansson, Fragus BR Motorsport, som vann Michelin Award på Gelleråsen. Med sina 26 poäng var han bäst av de förare som tidigare den här säsongen inte tilldelats utmärkelsen.
Hem till Kullavik fick den 18-årige farttalangen fyra nya slicks från Michelin.

Robin Hanssons helg i Karlskoga började med kvalseger och fortsatte med andraplats bakom Johan Kristoffersson i det första heatet.
I det andra racet startade han från pole position. Men Robin orkade inte hålla bilen i starten, rullade en liten bit strax innan de röda lamporna släcktes och då hjälpte det inte att han tog sig upp i ledning på det andra varvet.
En bit in i racet fick han sitt straff – drive trough – och halkade ner till sjunde plats i resultatlistan.
– Synd, det hade varit roligt att ta första Carrera Cup-segern här på Gelleråsen som är teamets hemmabana. Men jag gjorde ett misstag och även om jag fick stopp på bilen och den stod still när starten gick så var det tjuvstart. Sådana är reglerna, säger han.
Till sina sex poäng för sjundeplatsen kunde Hansson addera en pinne för pole position och en för snabbaste varv. Det blev avgörande i kampen mot Philip Morin i Michelin Award. Med dubble fjärdeplatser bokfördes Luleåföraren nämligen för 24 poäng i Karlskoga och blir en het kandidat till priset på Solvalla.

I Porsche Approved Cup blev det ingen utdelning av Michelin Award den här gången. Thomas Solberg, för vilket priset var vigt eftersom övriga förare redan fått priset, hade en riktig oturshelg – även om den började bra. Solberg gjorde sitt bästa kval den här säsongen och noterades fört nästa bästa varvtid av förarna i 997 GT3 Cup-bil.
Men tyvärr slog olyckan till för norrmannen. Han var inblandad i en startkrasch i det första heatet och tvingades bryta. Skadorna på bilen var dessvärre så omfattande att teamet inte hann reparera dem innan dagens andra race.
Solberg får ta revansch i nästa deltävling.

Michelin Award delas ut efter varje deltävling i Porsche Carrera Cup Scandinavia. De förare som samlar flest poäng i mästerskapets båda klasser kan kvittera ut nya Michelin slicks.

Michelin Award Karlskoga
Porsche Carrare Cup: Robin Hansson, 26 poäng
Porsche Approved Cup: –

Michelin Award Falkenberg
Porsche Carrera Cup: Oscar Palm, 33 poäng.
Porsche Approved Cup: Johan Andersson, 30 poäng.

Michelin Award Mantorp Park
Porsche Carrera Cup: Jocke Mangs, 38 poäng
Porsche Approved Cup: Geir Svendsen, 45

Michelin Award Anderstorp
Porsche Carrera Cup: Mats Karlsson, 33 poäng
Porsche Approved Cup: Kenneth Pantzar och Anders Conradzon, båda 30 poäng.

Michelin Award Skövde
Porsche Carrera Cup: Johan Kristoffersson, 53 poäng
Porsche Approved Cup: Mikkel O Pedersen, 53 poäng

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda