Succéartad första halva på Porsche Carrera Cup-säsongen

Efter säsongens fyra första deltävlingar tar Sveriges största racingklass på elitnivå, Porsche Carrera Cup Scandinavia, semester.
– En fantastisk första halva med stora startfält och mycket underhållande racing, konstaterar Porsche Sveriges chef Raine Wermelin.

Med nya 991 av Porsche 911 GT3 Cup – i kombination med den tidigare 997-modellen – har Porsche Carrera Cup Scandinavia fått ett verkligt lyft 2015.
– Efter ett svagt 2014 siktade vi på minst 14 bilar på gridden den här säsongen. Vi trodde 14-16 bilar var ett rimligt mål. Nu har vi haft 17-19 stycken i varje tävling och totalt har 20 förare deltagit. Det är klart över förväntan.

Nivån på startfältet har dessutom varit mycket hög med tidigare mästarna Johan Kristoffersson, Oscar Palm och Jocke Mangs som toppar. Den förstnämnde har dominerat mästerskapet hittills.
– Johan Kristoffersson och KMS har gjort ett strålande jobb så här långt, men vi har också sett några som tillfälligt kunnat utmana, säger Wermelin.
– Men vi har dessutom fått in unga talanger som ser Porsche Carrera Cup Scandinavia som ett intressant steg i racingkarriären.
Han tänker givetvis på tonåringarna Mikkel O Pedersen, Lukas Sundahl, Robin Hansson och Philip Morin, som alla visat hur talangfulla och duktiga de är.
Danske Pedersen är för övrigt den som närmast skuggar topptrion i mästerskapstabellen.

Porsche Motorsport hade representanter på plats både i Skövde och i Falkenberg för att se hur allt kring mästerskapet fungerar.
– Och de gillar vad de ser, både vad gäller racing och organisation.
Porsche Carrera Cup Scandinavia har väckt stort intresse bland media och publik, men också bland förare och team i andra klasser.
– Många verkar lite överraskade över hur bra racing som erbjuds.

Nästa deltävling i Porsche Carrera Cup avgörs på Gelleråsbanan i Karlskoga 14-15 augusti. Därefter avslutas mästerskapet med Solvalla och finalen på Ring Knutstorp.
– Jag ser fram emot den andra halvan av säsongen då vi ska jobba med att utveckla klassen ytterligare. Jag hoppas på fortsatt tight och spännande racing, även om det under de senaste tävlingarna ibland varit lite väl tufft på sina håll.

Bilder.
Foto: Daniel Ahlgren/STCC

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda