Porsche-framgångar i Swedish GT

Bakom Lamborgini-duon Daniel Haglöf/Poker Wallenberg blev det idel Porsche på pallen i årets andra deltävling i Swedish GT. På Falkenbergs motorbana körde nämligen Thomas Karlsson/Ola Nilsson, Ingvar Mattsson/Jimmy Johansson och Peter Høst Hansen/Mikkel O Pedersen till sig placeringar bland de tre främsta.
I GT4 blev det dessutom dubbelseger för Håkan Ricknäs/Magnus Holmström i en Porsche.

I lördagens race var det hemmaföraren Thomas Karlsson i par med Ola Nilsson som närmast skuggade Lamborgini-duon över mållinjen. Ola Nilsson svarade för en riktigt vass avslutande stint, men hans insats räckte inte riktigt ända fram.
Nilsson/Karlsson stod även på pallen under söndagens deltävling, då med en tredjeplats efter en drive through-bestraffning efter en miss under depåstoppet.
– Det var inte en optimal start i det andra racet och det blev svårt att hota om ledningen när vi fastnade länge bakom Patrik Skoog, var Nilssons kommentar efter det andra racet.

I lördagens lopp var Ingvar Mattson och Jimmy Johansson trea i sin Porsche 991 Cup. Mattson/Johanssons chanser till ytterligare en pallplats dagen därpå försvann dock efter ett stop-and-go-straff i efter en miss från teamet.
Söndagens bästa Porsche blev istället Peter Höst Hansen som delade föraruppdraget med sin danske landsman Mikkel O Pedersen.

I GT4 klassen blev det en dubbelseger för Håkan Ricknäs/Magnus Holmström som drog det längsta strået före Kari Mäkinen/ Thomas Belfrage som i sin Ferrari 360 erövrade dubbla andraplatser.

Resultat
Swedish GT, Race 1

1) D. Haglöf/P. Wallenberg, Lamborgini
2) T. Karlsson/O. Nilsson, Porsche
3) I. Mattsson/ J. Johansson, Porsche
4) P. Høst Hansen, Porsche
5) M. Babalus/C. Hobohm, Ferrari
6) F. Århage, Porsche
7) F. Behring/K. Rydgren, Porsxche
8) H. Ricknäs/M. Holmström, Porsche
9) T. Belfrage/K. Mäkinen, Ferrari
10) P. Eriksson/R. Sundkvist, Porsche
Skoog/G. Bard, Porsche, DNF

Race 2
1) Haglöf/P. Wallenberg
2) P. Höst Hansen/M. Pedersen
3) T. Karlsson/O. Nilsson
4) I. Mattson/J. Johansson
5) H. Ricknäs/M. Holmström
6) F. Behring /K. Rydgren
7) T. Belfrage/K. Mäkinen
8) M. Babalus/C. Hobohm, Autoropa
Skoog/G. Bard, Porsche, DNF

Alla Resultat Swedish GT Falkenberg

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda