Ny dubbel för Kristoffersson i Porsche Carrera Cup Scandinavia

Johan Kristoffersson tog en ny dubbelseger i Porsche Carrera Cup Scandinavia vid helgens tävlingar i Falkenberg.
Dubbla pallplatser blev det även för smålänningen Oscar Palm, som efter tredjeplatsen i det första heatet blev tvåa bakom Kristoffersson i det andra.
Besök på pallen gjorde även Jocke Mangs och Robin Hansson.
I Porsche Approved Cup delade Geir Svendsen och Kenneth Pantzar på segrarna.

Västkustloppet i Falkenberg blev en ny stor framgång för värmlänningen Johan Kristoffersson. Arvikaföraren, som tävlar för familjeteamet Kristoffersson Motorsport, vann det första heatet från pole position och det andra från tredje startruta.
Johan Kristoffersson har vunnit alla åtta race hittills i mästerskapet.
– Jag gör inga misstag och har en bil som är väldigt bra över racedistans, svarar Kristoffersson på frågan om varför han vinner hela tiden.
– Dessutom gör jag bra starter. I det första heatet på Mantorp Park senast knäckte jag koden hur man startar den här bilen, tillägger han.

Bakom Kristoffersson noterades Oscar Palm, GP Xperience, för helgens näst bästa facit.
– Det blev många fina poäng den här helgen. Nu gick jag förbi Jocke Mangs och upp på andra plats i mästerskapet. Starterna är jag däremot inte nöjd med. Där har jag lite att jobba på, sa Palm.

Ovan nämnde Mangs, som tävlar för team bennys, var stark två i det första heatet. I det andra blev han offer för en kollision som tvingade honom att bryta.
– Synd. Vår fart var bra i det första racet och jag hade bra däck till det andra, konstaterade en besviken Mangs.

Robin Hansson, omtalad men poänglös nykomling på Mantorp Park senast, fick den här gången med sin en fjärde- och en tredjeplats hem. 18-åringen kör tufft och var inblandad i flera dueller. Länge såg det ut som han skulle bli fyra även i det andra heatet, men på det sista varvat och i den sista kurvan lyckades han ta sig förbi jämngamle dansken Mikkel O Pedersen.
– Kul med en pallplats. Efter Mantorp var det lite snack om att jag inte har tillräckligt med erfarenhet. Det gjorde mig lite sur och fungerade som tändvätska inför den här tävlingen, sa en glad Hansson efteråt.

Bakom pallkvartetten svarade många förare i det 19 bilar stora och starka startfältet för uppmärksammade prestationer under tävlingen i Falkenberg.
Lars-Bertil Rantzow vann fredagens kval och fick med sig en femteplats hem till Båstad. En femteplats blev det även för Rantzows teamkompis i Mtech Competition, Magnus Öhman. Det var en stark prestation av både Öhman och teamet med tanke på att skadorna på bilen var ganska omfattande efter kraschen i det första heatet.

Dansken Mikkel O Pedersen är också värd att uppmärksammas. I sin andra tävling i nya 991 GT3 Cup var han snubblande nära en pallplats. Nu fick han nöja sig med en sjätte och fjärde plats.

Dubbla placeringar bland de tio främsta blev det även för ”Snickar-Matte” Karlsson, XL-racing (8-6) och Lukas Sundahl från Växjö (9-7). För XL-Racing debuterade Philip Morin från Luleå med en finfin sjundeplats i det första heatet. Det andra tvingades han bryta direkt i starten med drivaxelbrott.

I Porsche Approved Cup för 997-modellen vann Geir Svendsen det första heatet före Kenneth Pantzar och Johan Andersson. Anders Conradzon kom inte till start på grund av kopplingsbekymmer, men tog snabb revansch med en andraplats bakom Pantzar i det andra heatet. Där var Andersson återigen trea.
Inför nästa deltävling, som avgörs i Karlskoga 14-15 augusti, leder Pantzar Porsche Approved Cup före Conradzon och Svendsen.

 

Resultat Heat 1

Resultat Heat 2

 

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda