Lars-Bertil Rantzow kvalbäst i Falkenberg

Lars-Bertil Rantzow slog till med snabbaste varv i fredagens kval i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Falkenbergs motorbana.
Oscar Palm var tvåa och som trea kvalade mästerskapsledande Johan Kristoffersson.
I Porsche Approved Cup noterades Geir Svendsen för den bästa tiden.

På Mantorp Park kom säsongens första pallplats. I Falkenberg var han bäst av alla i kvalet. Lars-Bertil Rantzow från Båstad är het i Porsche Carrera Cup just nu.
– Jag gjorde ett bra kval och fick många fria varv i en perfekt bil, sa skåningen och tackade sitt team, Mtech Competition.
– På testen hade jag problem i sektor ett. Bland annat hade jag svårt för chickanen. Men nu gjorde jag rätt, som man ska göra.
Tipset om hur han skulle ta den snabba banans första kurvkombination fick Rantzow av sin främste konkurrent, mästerskapsledande Johan Kristoffersson.
Kristoffersson ”extraknäcker” nämligen som Rantzows förarcoach.

För Kristoffersson själv slutade kvalet med en tredjeplats. KMS-förarens andratid var emellertid vassast vilket innebär att han har pole position i lördagens första race.
Tvåa i båda lördagsheaten startar regerande mästaren Oscar Palm, GP Xperience, som visade styrka i både test och kval under fredagen. Palm var i ledning när Rantzow slog till med sitt snabba varv.
– Klart att jag hade velat stå i pole position, men här i Falkenberg behöver det inte vara någon nackdel med andra startruta. Får man till en riktigt bra start är det rent av en fördel, säger smålänningen.
Bakom topptrion Rantzow, Palm, Kristoffersson körde Jocke Mangs, team bennys, in på fjärde plats närmast följd av dansken Mikkel O Pedersen och Lukas Sundahl.
Robin Hansson, Mats Karlsson, debutanten Philip Morin och Magnus Öhman rundade av topp tio-listan.

I Porsche Approved Cup för förare med Porsche 997 GT3 Cup var Geir Svendsen kvalbäst för tredje deltävlingen i rad.
– Men det var inget perfekt varv. Det var mycket trafik på banan och jag körde många fler varv än jag normalt sett brukar, sa norrmannen vars andratid inte räckte till ytterligare en extrapoäng i tabellen.
Den knep Anders Conradzon med en tusendels sekund!
Johan Andersson från Göteborg går från klarhet till klarhet. Han noterades för dubbla tredjetider.

Startuppställning för de fem främsta i lördagens race på Falkenbergs Motorbana

Heat 1
Johan Kristoffersson
Oscar Palm
Jocke Mangs
Mikkel O Pedersen
Lars-Bertil Rantzow

Heat 2
Lars-Bertil Rantzow
Oscar Palm
Johan Kristoffersson
Jocke Mangs
Mikkel O Pedersen

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda