Kristoffersson och Svendsen toppade race ett

Johan Kristoffersson vann det inledande Porsche Carrera Cup-racet i Falkenberg.
Han gjorde en bra start från pole position och höll sedan undan till sin sjunde raka seger i mästerskapet.
Jocke Mangs slutade tvåa och tredjeplatsen erövrade Oscar Palm.
I Porsche Approved Cup triumferade Geir Svendsen före Kenneth Pantzar och Johan Andersson.

Johan Kristoffersson, Kristoffersson Motorsport, var stabil från täten i det inledande racet i ett sommarvackert Falkenberg.
– Jag fick en bra start, men kände att jag inte kunde puscha riktigt för att skaffa mig en lucka. Däcken jag åkte på gick några extra varv i gårdagens kval och den här banan sliter ganska hårt på dem, sa Kristoffersson och tillade:
– Dessutom visste jag vem jag hade bakom mig.

Kristoffersson skuggades genom hela racet av Jocke Mangs. De har stor respekt för varandra. Kristoffersson lämnade aldrig någon lucka och Mangs gjorde inget ogenomtänkt försök att ta sig förbi. Dessutom stördes han av varvningar mot slutet av racet.
– Jag tappade lite i samband med några utav dem, men det där brukar jämna ut sig. Nästa gång är det jag som tjänar på varvningarna. Jag fick en bra start från tredje ruta, hade bra fart i bilen och ser fram emot nästa race, sa team bennys-föraren.

Oscar Palm inledde racet bredvid Johan Kristoffersson i första startled. Han tappade en placering direkt, men var ändå inte helt missnöjd med inledningen.
– Jag har inte varit hundra procent kompis med starterna hittills i mästerskapet och behöver göra klart bättre ifrån mig från samma ruta i det andra heatet, resonerade Palm, som tog in mycket på tätduon mot slutet, men som ändå inte kom tillräckligt nära.
Dessutom hotades han lite av Robin Hansson, som klockades för bästa varv. Hansson, Fragus BR Motorsport, hamnade emellertid bakom Palms teamkompis i GP Xperience, Johan Andersson, i samband med en varning och tappade värdefull tid.
Hansson var den stora överraskningen när han debuterade på Mantorp Park senast. Han spelade en huvudroll i båda racen, men fick ändå inte med sig några poäng hem. I Falkenberg kom hans första i mästerskapet.

Femma i det första heatet slutade Lars-Bertil Rantzow närmast följd av Mikkel O Pedersen, debutanten Philip Morin, Snickar-Matte Karlsson och Lukas Sundahl. Den sistnämnde låg fyra när han åkte av och tappade ner till tionde plats.

Geir Svendsen var etta i Porsche Approved Cup där förarna tävlar i 997 GT3 Cup. Kenneth Pantzar, som hade bromsproblem under fredagens test och kval, var tvåa och tredjeplatsen erövrade Johan Andersson.
– Jag fick till en jättestart – tog två 991-bilar i inledningen på det första varvet – och hade ett bra race, log norrmannen.
Nästan lika glad var Pantzar som tack vare andraplatsen övertog ledningen i tabellen.
Log ikapp med solen gjorde även Andersson.
– Jag fick en dålig start, men sedan flöt det på bra. Jag hamnade bakom Svendsen och Pantzar, höll deras tempo inledningsvis, men sedan tappade jag lite mot slutet, sa Andersson efter sin andra pallplats i sin debutsäsong i klassen.
Anders Conradzon hade efter fredagens kval en startposition längst fram av Approved-förarna, men han kom dessvärre inte till start på grund av tekniska bekymmer.

Thomas Karlsson och Magnus Öhman kom aldrig i mål. Båda kanade av och orsakade en hel del skador på sina bilar. Utsikterna att de kommer till start i det andra heatet är goda.

Resultat Race 1

 

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda