Hansson sjua på Spa – Rantzow tvåa i klassen

Robin Hansson, Fragus BR Motorsport, imponerade när han på Spa körde sitt första internationella Porscherace. Den svenske tonåringen blev sjua i 24H Spa Support Race, arrangerat av Carrera Cup Italien och Frankrike.
Lars-Bertil Rantzow blev 18:e man totalt och tvåa i sin klass, Kategori B, där hans teamkompis i Mtech Competition, Magnus Öhman, slutade sjua.

I Falkenberg erövrade Robin Hansson sin första pallplats i Porsche Carrera Cup Scandinavia genom att bli trea i det andra racet. På Spa Francorchamps i Belgien slog han till i internationell konkurrens.
Hansson var snabb redan på de inledande testerna och i kvalet slog han till med nionde TID och avancerade därmed till den andra kvalomgången, Superpole, dit de 20 främsta gjorde upp om de bästa startpositionerna.
Även i Superpole klockadeS den 18-årige svensken för nionde bästa tid.
I lördagens 45 minuter långa race lyckades han förbättra sig två platser och slutade på en mycket imponerande sjundeplats.
Vann gjorde Steven Palette från Frankrike före Chris Van Der Drift, Nya Zeeland. Båda kör i det franska Carrera Cup-mästerskapet.

Ända till prispallen räckte Lars-Bertil Rantzows prestation i Kategori B där han blev tvåa. Före sig i resultatlistan hade Rantzow bara italienaren Alberto De Amicis. Rantzow och De Amicis var de enda kategori B-förarna som slog sin in bland de 20 främsta i det 37 bilar stora startfältet.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda