Dubbla Michelin Award för GP Xperience

Det var GP Xperience från Jönköping som tog hem Michelin Award både för Porsche Carrera Cup Scandinavia och Porsche Apporoved Cup i Falkenberg.
Oscar Palm och Johan Andersson samlade nämligen flest poäng av de förare som tidigare under säsongen inte tilldelats priset.

Det var två synnerligen värdiga pristagare som kunde hämta ut fyra respektive två Michelin-däck efter Västkustloppet. Både Palm och Andersson noterades nämligen för sin placeringsmässigt bästa racehelg hittills den här Porsche-säsongen.
Palm var tvåa och trea i de båda heaten där Andersson slutade på tredje plats två gånger om i Approved Cup, klassen i klassen för 997-modellen.
Insatsen i Falkenberg gjorde att Oscar Palm återigen är uppe på andra plats i mästerskapstabellen.
– Dubbla pallplatser i racen, en andraplats totalt i mästerskapet och Michelin Award. Det här var en bra helg. Det enda jag inte är nöjd med är mina starter, sa Palm, som hittills har han två andra- och fyra tredjeplatser i de åtta race som hittills avgjorts.
Porsche-debutanten Johan Andersson från Göteborg gjorde debut på Approved-pallen på Mantorp Park där han blev trea i det första racet. I Falkenberg nådde han samma fina placering två gånger om.

Michelin Award delas ut efter varje deltävling i Porsche Carrera Cup Scandinavia. De förare som samlar flest poäng i mästerskapets båda klasser kan kvittera ut nya Michelin slicks.

Michelin Award Falkenberg
Porsche Carrera Cup: Oscar Palm, 33 poäng.
Approved Cup: Johan Andersson, 30 poäng.

Michelin Award Mantorp Park
Porsche Carrera Cup: Jocke Mangs, 38 poäng
Porsche Approved Cup: Geir Svendsen, 45

Michelin Award Anderstorp
Porsche Carrera Cup: Mats Karlsson, 33 poäng
Porsche Approved Cup: Kenneth Pantzar och Anders Conradzon, båda 30 poäng.

Michelin Award Skövde
Porsche Carrera Cup: Johan Kristoffersson, 53 poäng
Porsche Approved Cup: Mikkel O Pedersen, 53 poäng

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda