Mangs och Svendsen kvalsnabbast på Mantorp Park

Jocke Mangs toppade ett händelserikt och spännande kval till kvällsracet på Mantorp Park. Team bennys-föraren besegrade med knapp marginal Johan Kristoffersson och nykomlingen Robin Hansson.
Tionde man totalt, och kvaletta i Porsche Approved Cup, var norrmannen Geir Svendsen.
Mangs och Svendsen vann därmed Mobil 1 Trophy i årets tredje deltävling i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Efter en blek insats i Anderstorp visade Jocke Mangs på nytt klassen i sin Porsche 991 GT3 Cup. I ett kval där många ville vara med och slåss om de översta platserna klockades han för bästa varvtid på Mantorp Parks korta banalternativ.
– Det var mycket vilja bakom den tiden. Med 19 bilar i startfältet på den här korta banan blev det mycket trafik och svårt att få till ett bra varv, sa han efteråt.
Carrera Cup-förarna bjöd på en häftig show. Många var till och med av banan i sin strävan att få till en riktigt vass kvaltid.
Johan Kristoffersson, som dominerat testerna på Mantorp Park, var kvaltvåa och nykomlingen, 18-årige Robin Hansson, noterades för tredje bästa tid.
Oscar Palm, Mikkel O Pedersen, Matte Karlsson, Lars-Bertil Rantzow, Lukas Sundahl och Magnus Öhman tog platserna närmast bakom topptrion.
Tionde man, och snabbast i 997-modellen, var Geir Svendsen, som för andra deltävlingen i rad erövrade Mobil 1 Trophy. Norrmannens prestation var anmärkningsvärd med tanke på att han inte deltog i onsdagens båda testpass på banan.
Kvaltvåa i Porsche Approved Cup var Kenneth Pantzar och trea Fredrik Behring.

Varje förares bästa tid i kvalet bestämmer startordningen i kvällens andra race (kl 20.40). Startordningen i det första heatet (kl 15.40) avgörs av förarnas näst bästa kvaltid. Pole i det första heatet har Johan Kristoffersson med Mangs bredvid sig i första startled. Av förarna i Porsche Approved Cup startat Kenneth Pantzar längst fram i heat två.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda