Fantastisk uppkörning till seger av Kristoffersson

Johan Kristoffersson visade mästarklass när han från 17:e och näst sista startposition vann det första Carrera Cup-heatet på Anderstorp Raceway.
– Innan loppet jag förhoppningar om att kanske kunna avancera till en placering bland de fem främsta, men seger..? Nej, trodde jag inte på, sa Johan som vann racet före Snickar-Matte Karlsson. Trea och bäste förare i 997-bil var dansken Mikkel O Pedersen.

Efter ett misslyckat kval, som slutade i en sandfålla, var Johan Kristofferssons chanser till en topplacering små i det första Carrera Cup-racet i Anderstorp.
– Men jag fick en bra start och eftersom fältet inte drog isär sig speciellt mycket lyckades jag avancera ända till åttonde plats redan på det första varvet. Då föddes också tankarna på att jag kanske, eventuellt skulle kunna ta en pallplats, säger Kristoffersson.
Det blev bättre än så. Efter två varv var han sexa och på det fjärde passerade han Mikkel O Pedersen och började jakten på Oscar Palm och Snickar-Matte Karlsson.
Polemannen Palm passerade Kristoffersson på det femte varvet och kort därpå dök han upp i Karlssons backspegel.
– Men jag trodde inte det var Johan utan Lars-Bertil Rantzow, sa en förvånad Karlsson, som försökte stå emot, men som till slut fick ge sig för Kristoffersson han också.
Från täten gled Johan Kristoffersson ifrån till överlägsen seger. Ingen lyckades matcha honom.
Bakom topptrion Kristoffersson, Karlsson, Pedersen passerade en besviken Oscar Palm mållinjen som fyra tätt följd av Magnus Öhman och Rantzow.
– Bilen var på tog för hårt inställd bak vilket gjorde den ordentligt överstyrd. Det var okey de inledande varven, men sedan orkade jag inte hålla emot, konstaterade Palm och höll tummarna för torr banan till det andra heatet.

Torrt hoppades Jocke Mangs och Lukas Sundahl på redan i det första heatet. Som enda förare kom de till start på slicks.
– En chansning såklart, men fel däckval? Vet inte det, hade inte regnet kommit så.., sa Sundahl med ett leende.
Förutom bekymren med däcken fick han dessutom motorstopp i starten och förlorade många placeringar där.

Bakom Rantzow, och på sjunde plats, i racet placerade sig Geir Svendsen tätt följt av Fredrik Behring. De båda gjorde också snabbe dansken Mikkel O Pedersen sällskap på pallen i Porsche Approved Cup för 997-modellen.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda