En trio mästare på pallen – danskt i Approved Cup

Det blev tre tidigare mästare på pallen i säsongens första race i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Johan Kristoffersson vann från pole position och fick på pallen sällskap av Jocke Mangs och Oscar Palm.

– En bra start på säsongen. Jag var inte riktigt nöjd med bilen i går på kvalet, men vi har gjorde en del förändringar till i dag och de var lyckosamma, sa Johan som från täten höll undan för Jocke Mangs, som skuggade honom genom hela racet.
Bakom toppduon turades tre förare om på tredjeplatsen. Lars-Bertil Rantzow inledde bäst, men när han missade lite i en inbromsning och snurrade tog Lukas Sundahl över. Men inte heller han lyckades behålla den i mål. Trea blev i stället regerande mästaren Oscar Palm.
– Jag fick en dålig start, men hängde på bakom Rantzow och Sundahl. Mitt fokus var att ligga där, avvakta och se om något skulle hända. Det gjorde det, båda gjorde misstag, sa Jönköpingsföraren.

Fyra totalt, och vinnare i Porsche Approved Cup, blev dansken Mikkel O Pedersen, som övertygade från sjunde startposition.
– Seger direkt i min klass. Det var roligt och lite överraskande, sa dansken, som fick sällskap av Kenneth Pantzar, som dagen till ära fyllde 50 år, och norrmannen Geir Svendsen på pallen.
– Tvåa i klassen och åtta totalt. PFI Racing gav mig en perfekt inställd bil i present, log jubilaren.

Femma i raceet blev ovan nämnde Sundahl och han följdes närmast i resultatlistan av Snickar-Matte Karlsson.
Magnus Öhman nådde aldrig målet, han kanade in i muren redan i den första svängen efter att ha passerat flera bilar i starten.

 

Resultat Heat 1

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda