Approved-mästaren Solberg tillbaka – i ”norsk” 997

Fjolårets mästare i Porsche Approved, Thomas Solberg, satsar på Carrera Cup Scandinavia även i år. Norrmannen kommer att köra den 997 GT3 Cup som hans landsman Ole Christian Veiby rattade i mästerskapet 2013.

– Om det blir två, tre tävlingar eller full säsong kan jag inte svara på i dagsläget, men helt klart kommer att dyka upp på premiären i Skövde, säger Solberg, som kör för Jaffa Racing.
Thomas debuterade i Carrera Cup 2013. Då körde han fyra race, Karlskoga och Mantorp. I fjol blev det bara en deltävling för norrmannen, som i Falkenberg var snabbast av alla Porsche Approved-förarna och vann båda racen.
De triumferna räckte till seger i klassen och uppskattad medverkan på den årliga galafesten och prisutdelningen, Night of Champions, i Tyskland.

Med sin Porsche 997 från 2009 gjorde Solberg en lika omfattande som lyckad satsning i det norska racingmästerskapet förra året. Totalt blev det 21 race och mästerskapstitel i GT2-klassen.
– Jag kommer att köra mästerskapet i år också, men det blir inte full säsong eftersom flera deltävlingar i NM och Carrera Cup Scandinavia kolliderar, säger han.

Bilen Solberg varit i Sverige och hämtat är alltså den 997 GT3 Cup från 2012 som Veiby tävlade med i Carrera Cup 2013. I fjol rullade den också i mästerskapet. Tony Rickardsson körde den i finalen på Mantorp Park.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda