Kvällsrace i Carrera Cup när Mantorp Park ersätter Göteborg

Den inställda STCC-deltävlingen i Göteborg ersätts av ett unikt evenemang med kvällsrace på Mantorp Park. Torsdagen den 25 juni kommer säsongens tredje deltävling i Porsche Carrera Cup Scandinavia att avgöras på banan i Östergötland.

Den nya deltävlingen i kalendern kommer att arrangeras över en dag. Test, kval och race – allt ska hinnas med under en lång och intensiv tävlingsdag som avslutas med flera race efter klockan sju på kvällen.
Tre klasser är klara i dagsläget. Förutom STCC och Porsche Carrera Cup Scandinavia kommer också Renault Clio Cup att medverka. Samtliga skulle också ha kört i Göteborg.
All verksamhet på Mantorp Park den aktuella torsdagen kommer att ske på den korta banan, som gör comeback i STCC-kalendern efter 15 år.

– Det är glädjande att STCC vågar testa detta nya format på Mantorp Park. Vi har länge haft funderingar på att förändra formatet och testa något nytt. De partners vi presenterat konceptet för har varit väldigt positiva, Fredrik Sjöqvist vd på Mantorp Park.
Jonas Lundin, vd på STCC AB, är glad över att man snabbt hittat en ersättningstävling till det inställda evenemanget i Göteborg.
– När vi presenterade kalendern för 2015 var det många som saknade Mantorp Park. Därför känns det extra roligt att kunna presentera en deltävling där nu trots allt, säger han.

Orsaken till att den planerade deltävlingen i Göteborg 5-6 juni stryks ur kalendern är en krock med ett angränsande evenemang. Det är seglingstävlingen Volvo Ocean Race som flyttar in på området en kort tid efter den planerade STCC-tävlingen.
– Det är dessvärre omöjligt att avetablera banområdet i tid och något annat datum finns inte tillgängligt för att köra STCC-tävlingen, säger Thomas Lindskog, vd för Göteborg City Arena.
Beslutet innebär att 2014 var sista året med STCC-tävling på Göteborg City Arena. Kontraktet för banan upphör och Göteborgs kommun har beslutat att bygga bostäder på området.

Kalender Porsche Carrera Cup Scandinavia 2015
8-9 maj: Skövde
29-30 maj: Anderstorp
25 juni: Mantorp Park
10-11 juli: Falkenberg
14-15 augusti: Karlskoga
11-12 september: Solvalla
25-26 september: Ring Knutstorp

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda