Öhman klassvinnare i Qatar

Magnus Öhman slog till med en seger och en andraplats i sin klass när vinterns tredje deltävling i GT3 Cup Challenge Middle East nyligen avgjordes på Losail International Circuit i Qatar.
Halvvägs in i serien är Öhman tvåa i bronsklassen. Bara tysken Wolfgang Triller har tagit fler poäng än svensken.

Under två intensiva testdagar fick Öhman verkligen till körningen i sin Porsche 991 GT3 Cup, som drivs av Mtech, på den tekniskt krävande banan. På Losail gäller det att hitta både rytm och känsla, speciellt i de långa, runda svängarna.
Till det första av helgens race kvalade Öhman in som fyra, men avancerade två placeringar redan i de inledande kurvorna. Efter några varv lyckades holländaren Rob Frinjs, som skuggar Öhman i tabellen, bromsa sig förbi, men stockholmaren tog snabbt tillbaka andraplatsen och behöll den in i mål.
I race två gjorde fältets ende svensk en kanonstart från tredje ruta och lyckades ta sig förbi en konkurrent direkt. Till klassledning gick han genom ytterligare en omkörning på det andra varvet.
På väg till målflagg, klasseger och en niondeplats totalt noterades Öhman dessutom för sin bästa varvtid i race under helgen.
Nästa deltävling i GT3 Cup Challenge ME avgörs 5-6 februari. Även då tävlar Öhman & Co på Losail International Circuit.

Bild.
Foto: Mtech

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda