Porschestjärnor i centrum på Night of Champions

Fyra skandinaviska förare fick sin beskärda del av strålkastarljuset på Porsches årliga galafest i Weissach, Night of Champions.
På plats för att ta emot pokaler och hyllningar för sina insatser i Carrera Cup Scandinavia var nämligen mästaren Oscar Palm, tredjeplacerade Mats Karlsson och Thomas Solberg, vinnare i kategori Approved. Carl-Olov Carlsson, segrare i GT3 Cup Challenge, hyllades också.

Night of Champions är en lika uppskattad som festlig tillställning signerad Porsche. Det är nämligen under den årliga galakvällen som prisutdelningen i världens samtliga Porschemästerskap sker.
– Fint, lyxigt, trevlig middag, många häftiga bilar och kul mingel efter alla prisutdelningar, säger Palm, som gjorde sin andra Night of Champions.
Årets upplaga klassar han emellertid som bättre än den 2012 då han var trea i mästerskapet. Den här gången var han på plats i egenskap av mästare och dessutom fick han möjlighet att träffa, och låta sig fotograferas med, tidigare F1-stjärnan Mark Webber, som från och med 2014 års säsong är fabriksförare för Porsche.
Tillsammans med Mats Karlsson, Thomas Solberg och Carl-Olov Carlsson fick Palm beträda scenen för att ta pris inför närmare 600 gäster.
– Ett högtidligt ögonblick för alla fyra, konstaterar Thomas Johanson, ny sporting director för Carrera Cup Scandinavia, som dagarna innan prisutdelningen deltog i en workshop med syfte att planera 2015 års säsong.
– Det var givande dagar under vilka vi gick igenom allt från nya bilen, till reglementen och utbyte mellan de olika serierna, säger Johansson, som under själva prisutdelningen fick sällskap av såväl Raine Wermelin, märkeschef på Porsche Sverige som STCC:s vd Jonas Lundin i den svenska delegationen på plats i Tyskland.
Bertil Rantzow, tvåa i Carrera Cup Scandinavia 2014, var också inbjuden till galan men var förhindrad att delta.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda