Porsche lockar med supportrace i samband med Spa 24-timmars

Den 25 juli 2015 är det möjligt för förarna i Porsche Carrera Cup Scandinavia att tävla på klassiska Spa Francorchamps i Belgien. I ett supportrace till Spa 24-timmars, arrangerat av Carrera Cup Frankrike och Italien, finns det tolv öppna platser för förare från andra Carrera Cup-serier i världen.
– En av de platserna har vi reserverat för den förare som toppar vår cup i sommar, men jag tror och hoppas att fler av våra förare kommer att ta chansen, säger Thomas Johansson, Sporting Director för Carrera Cup Scandinavia.

Totalt kommer 55 stycken Porsche 991 GT3 Cup att tävla i det 45 minuter långa supportracet på Spa den 25 juli. Den franska serien har 22 platser och den italienska 20. Utöver dess kommer ytterliga tolv bilar till start – liksom en VIP-bil.
Porsche hoppas kunna locka minst en förare från Porsche Mobil 1 Supercup och de övriga enhetsserierna i världen – Asien, Australien, Tyskland, Storbritannien, Japan och Skandinavien.
– Från vår sida har vi försäkrat oss om åtminstone en plats – för den som toppar Carrera Cup Scandinavia när det drar ihop sig för tävlingen i Belgien, säger Johansson.
Först till kvarn gäller för de tolv öppna platserna i tävlingen. Anmälan öppnar den 15 januari och stänger 15 mars.

Förra året arrangerades en liknande tävling i samband med klassiska Le Mans 24-timmars. Bakom den tävlingen stod det franska och brittiska Carrera Cup-mästerskapet och Carrera Cup Scandinavia representerades av Magnus Öhman som slutade på en finfin 32:a plats.

24H Spa Support Race inleds med fri träning, 2×30 minuter, torsdagen den 23 juli.
I fredagens kval kör alla den första kvalomgången på 30 minuter. Från den går de 20 snabbaste vidare till Superpole.
Lördagens race bjuder på 45 minuters körning på en av Europas absolut häftigaste banor.

Spa 24-timmars avgörs 25-26 juli.

Intresseanmälan om start i 24H Spa Supprt Race görs omgående till Thomas Johansson.
E-post: thomas.johansson@carreracup.se

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda