Lyckad kickoff för Carrera Cup

Porsche Carrera Cup Scandinavia 2015 tjuvstartade med en kickoff hos Porsche Sverige i Stockholm i tisdags kväll.
Det blev en lyckad afton under vilken ett 70-tal personer fanns på plats för att ta del av information om kommande säsong.

Med nya Porsche 991 GT3 Cup tar Carrera Cup Scandinavia sats mot 2015. Att intresset är stort för serien och den nya bilen gav tisdagens kickoff ett tydligt kvitto på.
– Kul att så många valde att ta sig till träffen för att vara med från start i den nysatsning som Porsche gör på Carrera Cup, säger seriens Sporting Director, Thomas Johansson.
Johansson har anlitats av STCC AB som i sin tur fått Porsches uppdrag och förtroende att driva Carrera Cup Scandinavia.
Både Raine Wermelin, märkeschef på Porsche Sverige ,och STCC AB:s vd Jonas Lundin fanns på plats och gav bland annat sin syn på samarbetet och den nya satsningen.

Bland de intresserade åhörarna återfanns årets mest framgångsrika förare i Carrera Cup, mästaren Oscar Palm och silvermedaljören Lars-Bertil Rantzow. Båda kör vidare 2015.
Klara med ny bil kommande säsong är även norrmannen Peter Høst Hansen liksom nykomlingen Lukas Sundahl, årets svenske juniormästare i Formel Renault 1,6.
– Det här ska bli kul. Jag ser verkligen fram emot säsongen, intygade Lukas, som tillsammans med bland annat pappa Per noga studerade cupens nya, läckra tävlingsbil.
I vimlet syntes även herrar som Anders Conradzon, Kenneth Pantzar, Geir Svendsen, Thomas Karlsson, Patrik Skoog, Antti Buri, Bengt Sporre och Wiktor Lindblom, alla med koppling till Porsche och Carrera Cup.
Flera utav dem kommer såklart att återfinnas i sommarens startfält, som ledningen för cupen tror och hoppas kommer att omfatta minst 18 bilar.
Av de nya 991:orna har redan åtta av tolv tingats. Därutöver har flera förare deklarerat att de kommer till start i en 997:a.

Av den samlade information som gavs på träffen var givetvis kalendern för 2015 av extra stort intresse.
2015 kommer Carrera Cup Scandinavia att omfatta sju deltävlingar, alla tillsammans med STCC.

Porsche Carrera Cup 2015
8-9 maj: Skövde Airport
29-30 maj: Anderstorp
5-6 juni: Göteborg
10-11 juli: Falkenberg
14-15 augusti: Karlskoga
11-12 september: Solvalla
25-26 september: Knutstorp

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda