STCC skriver avtal med Porsche Sverige om driften av Porsche Carrera Cup Scandinavia

Nya bilar och ny arrangör – det blir scenariot när Porsche Carrera Cup Scandinavia drar igång 2015. På banan nästa år står helt nya 991 GT3 Cup-bilar och det blir STCC AB som står för regin av den populära racingserien. 

Efter tre år med Arvika-baserade Kristoffersson Motorsport, KMS, som arrangör av Porsche Carrera Cup blir det nu alltså STCC AB som kommer att driva serien i egen regi när den drar igång igen 2015.

– Det har varit ett bitvis svårt, men stort och viktigt uppdrag för oss att driva Porsche Carrera Cup Scandinavia under några turbulenta år där TTA delade racing-Sverige i två delar. Carrera Cup arrangeras på liknande sätt i 8 olika regioner och vi är nöjda med att vi lyckades behålla serien i dess ursprungliga form under några stormiga år då det fanns påtryckningar om att förändra serien med risk att tappa bort Carrera Cups identitet, berättar Per Andersson, KMS.

Efter tre år med Carrera Cup Scandinavia väljer nu Per Andersson att önska den nya arrangören lycka till:

– KMS har nu valt att fokusera på rallycross och samarbetet med Volkswagen där vi går en mycket intressant framtid till mötes. Vi vill samtidigt passa på att önska den nya arrangören samt förare och team lycka till och känner oss trygga med att nya cupbilen kommer att säkerställa stora startfält och spännande tävlingar framöver, avslutar Andersson.

För mer information, se www.stcc.se.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda