Porsche International Cup Scholarship Shootout: Oscar Palm berättar om dagarna i Valencia (med bildgalleri+video)

Efter segern i Carrera Cup Scandinavia 2014 gick Oscar Palm direkt vidare till nästa utmaning – Porsches shootout i Valencia med chans att få såväl ekonomisk som professionell uppbackning av Porsche Motorsport för en satsning i Porsche Mobil1 Supercup. Under måndagen och tisdagen har den Skandinaviske cup-vinnaren varit i Valencia tillsammans med åtta andra lovande unga talanger från Carrera Cup-mästerskap runt om i världen och gjort upp om den attraktiva platsen.

Oscar Palm berättar om upplägget för dagarna:

– Jag kom i söndags kväll och det började med att en kille plockade upp mig på flygplatsen och vi åkte till hotellet. På kvällen var det middag med Porsche Motorsport och sedan på måndag morgon åkte vi ut till banan. Där stod fyra riktigt fräscha Porsche-trailers, fyra av de nya 991:orna och ingenjörerna, mekaniker och övrig personal var på plats. Vi började med ett förarmöte där vi fick presentera oss själva, upplägget presenterades och så. Sedan fick vi börja testa – först några varv på gamla däck, sen en session på nya däck. Mellan körpassen satt man med ingenjören och gick igenom dataloggen. Sen på eftermiddagen var det samma sak, först körde vi på förmiddagens gamla däck och sedan fick vi nya… Sen var fler möten, journalistintervjuer, fotosession och möten med Porsche Motorsport. Fullspäckat schema och superprofessionellt, helt enkelt!

Palm och de åtta övriga förarna som deltog i shootouten tävlar om ekonomiskt stöd på 200.000 euro från Porsche Motorsport för en satsning i Porsche Mobil1 Supercup som körs tillsammans med Formel 1. Dessutom får föraren en personlig coach av Porsche Motorsport på plats vid tävlingarna som ger råd kring fysisk träning, mental träning och mediarelationer. De förare Palm ställdes mot i Valencia är knappast några gröngölingar. Var och en är utvald av representanter för sin respektive Porsche-cup och förra året vanns shootouten av Earl Bamber, för tillfället ledare i Porsche Mobil1 Supercup när endast en tävling återstår att köra. Palm är dock inte orolig – och är redan innan någon vinnare utses nöjd med den chans han fått i och med dagarna i Valencia:

– Ja, jag är nöjd med hela evenemanget och min egen prestation. Det är såklart lite svårt när man sitter i en helt ny bil, som de andra redan är bekant med, och dessutom på en ny bana som skiljer sig från vad jag är van vid. Hade man fått göra det igen hade man såklart gjort det ännu bättre, men jag är nöjd med allt och jag har haft fantastiskt bra dagar där jag lärt känna nytt folk inom Porsche Motorsport och alla de andra tävlande, som var väldigt trevliga. Vi hade mycket kul tillsammans! Allt det här stärker mig inför nästa säsong och jag tar med mig alla lärdomar och erfarenheter, så jag kan använda dem själv och dela med mig till människor omkring mig. Jag ska köra Carrera Cup Scandinavia är det tänkt och göra inhopp i Carrera Cup Germany också, men om jag skulle råka vinna shootouten blir det självklart en full säsong i Porsche Mobil1 Supercup. Det visar sig, rundar en entusiastisk Oscar Palm av direkt efter hemkomsten från Valencia.

Med det beskedet vet alla Porsche-vänner att Oscar Palm inte nöjer sig med årets Carrera Cup-seger, han vill upp och vidare. Han själv, Porsche Scholarship, förra årets Carrera Cup-tvåa Ola Nilsson som i år kör tyska Carrera Cup, Johan Kristoffersson m.fl. är bevisen på att Carrera Cup Scandinavia är en av de bästa plattformar man kan tänka sig för unga förare att komma vidare till racing på internationell nivå.

 

Bilder

so3

Klicka här för att komma till ett bildgalleri från dagarna.

 

Film

Porsche Motorsports officiella film från Porsche International Cup Scholarship shootout 2014.

 

Click here to view the embedded video.

 

Deltagare, Porsche International Cup Scholarship Shootout

Matteo Cairoli, Carrera Cup Italia
Tom Dillman, Carrera Cup France
Côme Ledogar, Carrera Cup France
Alif Hamdan, Carrera Cup Asia
Michael Lewis, GT3 Cup Challenge USA
Ryo Ogawa, Carrera Cup Japan
Oscar Palm, Carrera Cup Scandinavia
Sam Power, Carrera Cup Australia
Josh Webster, Carrera Cup Great Britain

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda