Magnus Öhman laddar för Carrera Cup Scandinavia 2015 i GT3 Cup Challenge Middle East

Magnus Öhman, femma i årets upplaga av Porsche Carrera Cup Scandinavia 2014 med Cirkus Karlsson Racing, kommer att köra Porsche GT3 Cup Challenge Middle East under vintern. Öhman ser körningen under vinteruppehållet som ett sätt att få körerfarenhet, vänja sig vid den nya bilen som kommer att användas i Carrera Cup Scandinavia 2015 och tillbringa mycket tid i bilen inför nästa års cup.

GT3 Cup Challenge Middle East består av 6 tävlingshelger med två raceheat varje helg på banorna Bahrain International Circuit/Bahrain, Losail International Circuit/Qatar samt Dubai Motodrome/UAE. Premiären går av stapeln 15 November tillsammans World Endurance Championship i Bahrain och finalen körs som supportrace till Formel 1 i Bahrain i början på April.

Biltypen som gäller är den nya Porsche 911 GT3 Cup baserad på 991:an som är aktuell för säsongen 2015 i Carrera Cup Scandinavia. Detta är också ett av skälen till att Magnus valt att köra serien under vinteruppehållet här hemma:

– Jag ser det som en lysande möjlighet att få köra in mig på den nya bilen under vintern och det på banor där den verkligen kommer till sin rätt. Vi provade redan i somras med ett par testdagar i 991:an på Hockenheim och Lausitzring och säsongens höjdpunkt var tävlingen på Le Mans där vi mötte 61 andra 991:or på den mest kända banan av alla. Det var en häftig upplevelse, säger Magnus Öhman i en pressrelease.

Sedan tidigare har både Magnus Öhman och Mtech tävlat i mellanöstern. Öhman har kört fyra stycken 24-timmarsrace i Dubai, av vilka två har varit i samarbete med Mtech. Det bästa resultatet är en femteplats totalt år 2009 i en Porsche 997 GT3 Cup. Han tror på en mycket lärorik vinter:

– Lechner Racing som driver serien och sköter om all teknisk support och logistik har ett mycket bra program för förarutveckling med toppförare i Porsche på plats som coacher. Detta tillsammans med mycket körtid innebär att vi kommer få många nyttiga kilometer bakom ratten i nya cupbilen. Mitt mål med min körning har hela tiden varit att ständigt försöka utvecklas i en positiv riktning och med dessa förutsättningar i GT3 Cup Challenge ME så tror jag verkligen att jag kan ta ett stort steg i rätt riktning.

Även på Mtech Workshop AB, teamet som Magnus jobbat med under året i Carrera Cup Scandinavia och som även kommer vara delaktiga i satsningen på GT3 Cup Challenge Middle East, ser man med stor tillförsikt på satsningen i mellanöstern. Magnus Karlsson berättar:

– Vi på Mtech får förmånen att fortsätta jobba med Magnus som förare även under vintern. Vi kommer att köra bilen under Mtechflagg och stärker upp teamet från Lechner Racing med personal från oss. Det är verkligen en bra möjlighet för oss att jobba in oss på den nya bilmodellen och det tillsammans med ett av de bästa teamen som kör Porsche 911 GT3 Cup just nu.

Det är inte första gången varken Magnus Öhman eller Mtech tävlar i mellanöstern. Magnus Öhman har kört fyra 24 timmars race i Dubai och vid två av dessa tävlingar var Mtech med och skötte bilen. Bästa resultat är en femteplats totalt i en Porsche 997 GT3 Cup 2009.

Mer information om GT3 Cup Challenge Middle East finns på http://www.gt3me.com/porsche-gt3-cup-challenge-middle-east. För att följa Magnus och Mtechs satsning, läs mer på Mtechs Facebooksida.

Källa: Pressrelease/Mtech Workshop AB

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda