Tufft motstånd för Tony Rickardsson och Cirkus Karlsson Racing i Carrera Cup-finalen

Som Carrera Cup Scandinavia kunde offentliggöra redan förra veckan gör speedwayikonen tillika Carrera Cup-veteranen Tony Rickardsson comeback i seriens final på Mantorp Park om några veckor. Bakom den folkkäre dalmasens comeback står teamet Cirkus Karlsson Racing och en nöjd cirkusdirektör i form av Mats “Snickar-Matte” Karlsson. Motståndet de har att vänta kommer dock att bli hårt – då förarna redan hopas för att få köra final i den prestigefyllda serien.

Matte Karlsson, som själv kör Carrera Cup Scandinavia och även tidigare tävlat tillsammans med Rickardsson, är naturligtvis mer än nöjd att ha Tony tillbaka:

– Det är självklart jättekul att Tony kommer och kör med oss, både för Cirkus Karlsson Racing och för Carrera Cup. Jag och Tony har kört tillsammans förr som sagt och det är skönt att han äntligen får komma tillbaka i bilen.

Veteran eller inte – för Tony Rickardsson kommer det sannolikt att bli en tuff drabbning med många andra förare. Hittills är 14 förare anmälda till finalen och fler är på ingång, vilket är fler än till något annat race under säsongen så långt innan tävlingen. Bland de anmälda (komplett listning av anmälda hittills finns längst ner på sidan) finns naturligtvis mästerskapsledaren Oscar Palm, hans huvudkombattant Lars-Bertil Rantzow och även finske Johan Westerlund – som för några veckor sedan i finska Alastaro visade prov på mycket god fart. Att Rickardsson är snabb på två hjul är väl ett faktum för varje svensk, men den trevlige dalmasen har stor erfarenhet av körning även på fyra hjul och är även där erkänt vass. Cirkusdirektören själv, herr Karlsson, är inte orolig:

– Jag ställer inga krav på Tony att han ska stå som etta på pallen, men gör han det är det naturligtvis ännu bättre. Vi körde ihop senast för två år sedan och då var han väldigt snabb, men nu har det ju gått ett tag och både Lars-Bertil och Oscar är väldigt snabba. Det blir nog ingen “walk in the park”, men jag tror han kan vara snabb ändå. Han är en fantastisk tävlingsmänniska och har med sig några egna killar samt Mtech och mitt team som grund, så han kan iallafall inte få bättre understöd, avrundar Karlsson.

Anmälda, Carrera Cup Scandianvia, Racehelg 5 – Mantorp, per den 1 september 2014:

6. Anders Conradzon
11. Robin Sundqvist
14. Matte Karlsson
16. Peter Höst Hansen
21. Magnus Öhman
30. Johan von Berens
36. Johan Westergård
39. Tom Nylund
51. Geir Svendsen
52. Kenneth Pantzar
54. Lars-Bertil Rantzow
78. Johnny Capor
91. Oscar Palm
Tony Richardsson

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda