Tony Rickardsson nöjd efter fartfyllt Carrera Cup-test på Mantorp

För några veckor sedan kunde vi avslöja att Tony Rickardsson, 2009 års tvåa i Carrera Cup Scandinavia och svensk superhjälte inom speedwaysporten, kommer till start i Carrera Cup Scandinavia på Mantorp Park om drygt en vecka. Bakom återkomsten står Cirkus Karlsson Racing – och i veckan var teamet och Tony Rickardsson på plats på Mantorp för ett test.

Rickardsson, som senast tävlade i en Porsche för ungefär två år sedan – då i ett långlopp tillsammans med Snickar-Matte, var nöjd efter testet:

– Jo, det kändes riktigt bra. Det var skönt att få några varv i kroppen. Det är ju ett par år sedan jag körde så det var skönt att känna på bilen, även om den bil jag testade inte var exakt den bil jag ska köra i tävlingen, säger Rickardsson.

Trots att det alltså var länge sedan Rickardsson satt i en liknande bil så säger ryktet från testet att den folkkäre dalmasen satte mycket respektingivande tider. Själv är dock Tony försiktig i sina slutsatser:

– Visst kändes det bra, men det var väldigt goda förhållanden när jag körde och alla kommer att åka fort på tävlingen. Jag tycker inte man ska dra för stora växlar av det här testet…

Som bana är Mantorp en av få Carrera Cup-aktuella banor där Tony inte har vunnit något race tidigare. Den klassiska banan i Östergötland har aldrig riktigt varit hans turbana, något han nu hoppas det ska bli ändring på:

– Nej, jag har aldrig lyckats riktigt bra där – annars har jag vunnit på de flesta banor jag kört på. Men vem vet, det kanske är dags nu? Min form har ju hunnit mogna några år och jag är väl som ett årgångsvin, skrattar Tony samtidigt som allvaret går att läsa mellan raderna.

Carrera Cup Scandinavia på Mantorp Park går av stapeln nästa helg, den 19-20 september.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda