Michelin Award till Alx Danielsson och Porsche Approved-vinnaren Gruvesäter

F1-meriterade racingesset Alx Danielsson hade en tuff helg på Mantorp Park när bilen strulade – men fick en tredjeplats i helgens andra race och belönades med Michelin Award för sin insats under helgen.

Belöningen blev en uppsättning högkvalitativa racedäck från Michelin och Alx Danielsson var trots allt försiktigt nöjd när han summerade helgens insats:

– Vi hittade felet på bilen lite för sent, inatt bytte vi en diff som var slut och nu visade det sig att framdämparna också var redo att bytas. Tyvärr hann vi inte göra det utan vi körde, lite okonventionellt, med nya framdäck istället för att få grepp fram vilket hjälpte till en aning. Det var ett roligt inhopp, verkligen, men vi skulle behövt en testdag innan med facit i hand. Jag får ändå vara nöjd, trots problemen tog vi en tredjeplats och vann Michelin Award, summerade Alx.

I Porsche Approved tillföll utmärkelsen Michelin Award debutanten Ola Gruvesäter och Team FOILEX, ett team vars uttryckliga målsättning inför helgen var just att vinna Porsche Approved samt ta Michelin Award:

– Ja, vi toppade ju vår säsong med Carrera Cup-finalen efter att ha utvecklats i GT3 Cup Challenge i år. Målet var att vinna Porsche Approved-klassen och Michelin Award och nu har vi gjort det. Nu drar vi hem och firar och sover, sen ska vi se vad vi kommer tillbaka med inför nästa år, jublade teamägaren Anders Johansson efter helgens bravader.

Utmärkelsen Mobil1 Award, bestående av en låda olja från Mobil1, gick till Oscar Palm för snabbaste varvtid under helgen. Det är inte första gången Palm får awarden och jönköpingssonen kan sannolikt titulera sig som både Jönköpings och Sveriges mest välsmorde bilförare.

Översikt över årets awards i Carrera Cup Scandinavia

Ring Knutstorp
Michelin Award: Oscar Palm
Michelin Award i Porsche Approved: Carl-Olov Carlsson
Mobil1 Award: Oscar Palm

Göteborg City Race
Michelin Award: Johan Stureson
Mobil1 Award: Oscar Palm

Västkustloppet Falkenberg
Michelin Award i Porsche Approved: Thomas Solberg
Mobil1 Award: Oscar Palm

Alastaro, Finland
Michelin Award: Mats “Snickar-Matte” Karlsson
Mobil1 Award: Oscar Palm

Mantorp Park, finalen
Michelin Award: Alx Danielsson
Michelin Award i Porsche Approved: Ola Gruvesäter
Mobil1 Award: Oscar Palm

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda