Kampen om fjärdeplatsen: Conradzon, Öhman och Pantzar gör upp

Bakom det absoluta toppskiktet i Carrera Cup sker en intressant mästerskapsfight på fjärde-, femte- och sjätteplatsen. Det är Anders Conradzon och Magnus Öhman som idag ska göra upp om vem som tar den åtråvärda fjärdeplatsen – med Öhmans teamkamrat Kenneth Pantzar som joker bakom dem.

Conradzon går med sina 79 poäng in i helgens körning med 14 poängs ledning över Öhman, som har 65 poäng. Strax bakom lurar Pantzar på sina 60 poäng och alla tre blir därmed spekulanter på fjärdeplatsen. Öhman slår ur underläge mot Conradzon – men känner sig stark och har självförtroendet med sig:

– Idag är det bara att hänga med! Jag har Alx och Matte framför mig på banan så det är bara se till att komma med i starten. Jag ska helt enkelt ligga före Conradzon! Om inte så är jag ändå snabbare än honom så då får vi göra upp det på banan. Det kommer bli en riktigt bra dag, det är mycket folk, underbart väder och kommer bli så bra som en final kan vara, sa Öhman bara minuter före starten av helgens första race.

Conradzon – som dagen till ära firar sin födelsedag – hade en något mer defensiv inställning efter en strulig dag igår, men teamet har löst problem med Anders bil under natten och förhoppningsvis kan han idag bjuda upp till fight på ett helt annat vis:

– Vi hade dragit bilen på kärran och framvagnen stod inte helt okej visade det sig, så jag hade svårt att styra riktigt igår.  Nu har vi ordnat de problemen och det är bara för mig att se till att vara före Öhman där ute idag. Jag brukar vara snabb i starten så jag hoppas kunna ta honom redan där, sa Conradzon i depån.

Kl. 10:00 körs första racet – redan där får vi en indikation on Conradzon och Xlander Racings skruvande givit frukt. Öhman startar på femte rutan rakt bakom Alx Danielsson och Matte Karlsson, medan Pantzar har nionde ruta jämsides med Conradzon på tionde rutan.

Twitter
pm gbox mtech ferrita soda